FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMUNJSKI PREMIJER ZAMIJENIO PETERO MINISTARA

BUKUREŠT, 10. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Rumunjski premijer AdrianNastase zamijenio je u subotu petero ministara u svojoj vladi kako biojačao izglede vladajućih socijaldemokrata na skorašnjim izborima.
BUKUREŠT, 10. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Rumunjski premijer Adrian Nastase zamijenio je u subotu petero ministara u svojoj vladi kako bi ojačao izglede vladajućih socijaldemokrata na skorašnjim izborima.

Rumunjsku 28. studenoga ove godine očekuju predsjednički i parlamentarni izbori, a vladajući socijaldemokrati (PSD) doživjeli su težak poraz na lokalnim izborima prošloga mjeseca. Nakon toga su se čak pojavile špekulacije da će Nastase suočen s posljedicama toga poraza podnijeti ostavku na dužnost.

No, rumunjski se premijer odlučio na drugu varijantu. "Petero ministara će podnijeti ostavke u vladi i posvetiti se stranačkom radu kako bi snažniji dočekali izbore", rekao je Nastase. Radi se o ministrima rada, prometa, poljoprivrede, javne uprave i socijalne skrbi. Njih će uglavnom zamijeniti dosadašnji zamjenici ministara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙