FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOPRIVNICA: uzbuna zbog genetski modificiranog kukuruza

KOPRIVNICA, 14. srpnja 2004. (Hina) - Iako se još pouzdano ne znakolika je površina i gdje su polja s genetski modificiranim (GMO)kukuruzom, u Koprivničko-križevačkoj županiji je podignuta uzbunanakon saznanja da ga ima na posjedima poljodjelaca u tom kraju.
KOPRIVNICA, 14. srpnja 2004. (Hina) - Iako se još pouzdano ne zna kolika je površina i gdje su polja s genetski modificiranim (GMO) kukuruzom, u Koprivničko-križevačkoj županiji je podignuta uzbuna nakon saznanja da ga ima na posjedima poljodjelaca u tom kraju.

Župan Koprivničko-križevački Josip Friščić obavijestio je danas novinare da je pokrenuo akciju za uništavanje polja s GMO kukuruzom i da je s tim ciljem potaknuo mjerodavne službe i inspekcije.

Vremena nema jer usjeve treba uništiti prije cvjetanja kako se GMO kukuruz ne bi križao s ostalim sortama, što bi izazvalo nepopravljivu štetu, naglasio je Friščić.

Pritom je napomenuo da je Koprivničko-križevačka županija među prvima u Hrvatskoj zabranila sjetvu GMO usjeva pa će stoga ustrajati na njihovu uništavanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙