FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP OBJAVIO NATJEČAJ ZA PRODAJU ŽELJEZARE SPLIT ZA JEDNU KUNU

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je u današnjem dnevnom tisku Javni poziv za podnošenje ponudaza kupnju dionica Željezare Split, a kao početna cijena za 89,33postotni udio u tom društvu oglašena je jedna kuna.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je u današnjem dnevnom tisku Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju dionica Željezare Split, a kao početna cijena za 89,33 postotni udio u tom društvu oglašena je jedna kuna.

Na prodaji je 101.137 dionica splitske Željezare, nominalne vrijednosti veće od 121,36 milijuna kuna, s obzirom da pojedinačna nominalna vrijednost dionica iznosi 1.200 kuna.

Ovo je treći pokušaj prodaje splitske Željezare nakon što je Vlada prihvatila prijedlog HFP-a, koji posjeduje većinski vlasnički udio, da se prodaja tog gubitaša obavi po posebnim uvjetima.

Jedna od obveza je i da novi vlasnik preuzme sva dugovanja Željezare prema raznim dobavljačima te državnim fondovima i ustanovama, koja su krajem prošle godine iznosila više od 379,85 milijuna kuna.

Uz to, kupac će morati i uložiti najmanje 88 milijuna kuna u obrtna sredstva, to jest u pokretanje proizvodnje u punom kapacitetu, jer Željezara, koja je potencijalno najveći proizvođač građevinskog čelika u Hrvatskoj, trenutno radi sa samo 30 posto mogućnosti.

Novi će vlasnik biti obvezan ponuditi i zamjenska jamstva, s obzirom na to da je prije dvije godine u modernizaciju proizvodne linije uloženo oko 22 milijuna eura iz zajma za koji je država izdala dva jamstva.

Zaposlenike Željezare, njih 429 kupac će, prema uvjetima javnog poziva, biti obvezan zadržati na rok od godinu dana ili preuzeti obvezu provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika.

Također, ponuda mora zadržavati i program ulaganja, njihovu tehničku strukturu, dinamiku izvršenja i iznos, kao i izvore i načine financiranja te poslovni plan za narednih pet godina.

Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju dionica Željezare Split otvoren do 14 sati 27. rujna ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙