FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: ZA HOTELE SREBRENO I HOTEL LAPAD PO TRI PONUĐAČA U DRUGI KRUG

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Između pristiglih ponuda za HoteleSrebreno i dubrovački Hotel Lapad Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) nije odabrao nijednu te je odlučio da po triponuditelja za obje tvrtke ulaze u drugi krug natječaja.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Između pristiglih ponuda za Hotele Srebreno i dubrovački Hotel Lapad Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) nije odabrao nijednu te je odlučio da po tri ponuditelja za obje tvrtke ulaze u drugi krug natječaja.

Tako u drugi krug za prodaju 66,28 posto dionica Hotela Srebreno ulaze tvrtke Geobos d.o.o. iz Zagreba (iza koje stoji istoimena tvrtka iz Ptuja), Konel d.o.o. iz Cavtata te društvo LTG i partneri ljetovališta d.o.o. iz Zagreba (iza koje stoji engleska tvrtka LTG International izraelskog vlasnika).

U priopćenju HFP-a sa zatvorenog dijela današnje sjednice UO, navodi se kako su sve tri ponude jednako kvalitetne, ali u različitim dijelovima ponude, pa će se ponuđačima u drugom krugu postaviti precizni kriteriji prema kojima će se odlučiti o izboru najboljeg ponuditelja.

U uži izbor za prodaju 80,31 posto dionica Hotel Lapad, pak, bit će pozvani Atlantska plovidba, Stjepan Fiolić i tvrtka H. Rangel Industries iz Hong Konga (za koju je ponudu dostavila zagrebačka Hypo Alpe-Adria-Bank).

Za obje je tvrtke na natječaj HFP-a krajem svibnja ponude podnijelo po šest ponuđača.

Upravni odbor HFP-a odlučio je i da Hotel Podgora, zatim Hoteli Živogošće te KIM Mljekara iz Karlovca "u najskorije vrijeme budu stavljeni na natječaj".

Donesena je i odluka o prodaji društva Orahovica d.d. Dušanu Alebiću, koji je zastupnik zaposlenika-partnera toga Društva, uz uvjet da ponuditelj ponudi i dostavi vlastita sredstava osiguranja preuzetih obveza iz zajedničke ponude.

Budući da na zadnjem natječaju objavljenom za HTP PICOK d.d. iz , Đurđevca nije pristigla niti jedna ponuda, za tu je tvrtku početkom lipnja otvoren stečajni postupak, stoji na kraju priopćenja iz HFP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙