FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: sedam neobvezujućih ponuda za javno-privatno partnerstvo u Sunčanom Hvaru

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Čak je sedam ponuditelja Hrvatskomfondu za privatizaciju (HFP) dostavilo neobvezujuće ponude zaosnivanje javno-privatnog partnerstva u društvu Sunčani Hvar, od kojihje pet iz inozemstva, dok su dvije ponude iz Hrvatske.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Čak je sedam ponuditelja Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dostavilo neobvezujuće ponude za osnivanje javno-privatnog partnerstva u društvu Sunčani Hvar, od kojih je pet iz inozemstva, dok su dvije ponude iz Hrvatske.

Neobvezujuće su ponude, kao prva faza javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru, danas javno otvorene u HFP-u, pri čemu je Povjerenstvo za otvaranje ponuda utvrdilo da će sve ponude uzeti u razmatranje.

Iz Hrvatske je neobvezujuću ponudu dostavio, kako se i očekivalo, investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" (u ime sedam hrvatskih kompanija), te tvrtka "Zemljišta Dalmacije" iz Zagreba, iza koje stoji kapital i tvrtka "Land Concept International" iz Hong Konga.

Ponude iz inozemstva dali su slovenske Terme Čatež, luksemburška tvrtka i lanac hotela "Orco Hotel Group", investicijsko-bankarska grupacija "Charles Street Securites" iz Londona zajedno sa "Cukierman and Co." iz Izraela, američka tvrtka "International Multidevelopment" iz države Maryland, te londonski fond "Credit Suisse First Boston (Europe)" u ime trećih osoba.

Iako su ponude međusobno teško usporedive, jer manje ili više opsežno nude različite pravne i financijske strukture, prijedloge i uvjete javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru, potpredsjednik HFP-a u Sektoru prodaje Ivan Gotovac naglasio je da će se sve analizirati uz pomoć tvrtke-pravnog savjetnika.

Tu će tvrtku, kako je kazao, HFP pronaći preko natječaja, koji će se objaviti idući tjedan, ako to sutra odobri Upravni odbor HFP-a.

Gotovac procjenjuje i da će analiza pristiglih neobvezujućih ponuda potrajati najkasnije do sredine kolovoza, do kada bi se napravio i uži odabir (tzv. short lista) ponuditelja od kojih će se zatražiti obvezujuće ponude. Dodaje i kako je moguće da u uži krug uđu svih sedam ponuditelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙