FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON ODLUČNO PODUPIRE POTHVAT PADDYJA ASHDOWNA U BOSNI

WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države u srijedusu pružile odlučnu potporu potezu visokog predstavnika međunarodnezajednice u Bosni i Hercegovini Paddyja Ashdowna koji je smijeniošezdesetak bosanskosrpskih dužnosnika pod optužbom da su podupiralibivšeg političkog vođu bosanskih Srba Radovana Karadžića.
WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države u srijedu su pružile odlučnu potporu potezu visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Paddyja Ashdowna koji je smijenio šezdesetak bosanskosrpskih dužnosnika pod optužbom da su podupirali bivšeg političkog vođu bosanskih Srba Radovana Karadžića.

"SAD odlučno podupire mjere visokog predstavnika Paddyja Ashdowna od 30. lipnja protiv čelnika Republike srpske i Srpske demokratske stranke", kazao je u priopćenju zamjenik službenog predstavnika State Departmenta Adam Ereli.

Među smijenjenim dužnosnicima su predsjednik parlamenta Republike srpske Dragan Kalinić i ministar unutarnjih poslova Zoran Đerić, ali i čelnici Srpske demokratske stranke (SDS, nacionalisti) koja je na vlasti u Republici srpskoj, entitetu koji s hrvatsko-bošnjačkom Federacijom čini poslijeratnu Bosnu, kao i nekoliko gradonačelnika, među kojima je gradonačelnik Pala, bivšeg Karadžićeva uporišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙