FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ U OVOJ GODINI PLANIRA MANJI GUBITAK NEGO LANI

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Gubitak Hrvatskih željeznica (HŽ) uovoj godini, po poslovnom planu kojeg je danas prihvatio Nadzorniodbor, trebao bi iznositi 183 milijuna kuna ili sedam milijuna kunamanje nego lani.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Gubitak Hrvatskih željeznica (HŽ) u ovoj godini, po poslovnom planu kojeg je danas prihvatio Nadzorni odbor, trebao bi iznositi 183 milijuna kuna ili sedam milijuna kuna manje nego lani.

Planirani ukupni prihodi HŽ-a u ovoj godini trebali bi iznositi 3,58 milijardi kuna, a ukupni rashodi 3,76 milijardi kuna, doznaje se od glasnogovornice resornog Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka Marine Halužan.

Prilikom donošenja poslovnog plana HŽ-a za 2004. uzet je u obzir rebalans državnog proračuna kojim se HŽ-u predviđa osigurati 1,21 milijardu kuna. Od tog iznosa 900 milijuna kuna odnosi se na tekuće poslovanje, uglavnom na plaće, dok če 314 milijuna kuna biti usmjereno investicijama, odnosno nastavku rekonstrukcije Ličke pruge, kazala je Halužan. Manji dio novca bit će utrošen za izradu novih spavaćih vagona, te za rekonstrukciju teretnih vagona.

Uprava tvrtke pripremila je i NO-u dostavila plan mjera za financijsku konsolidaciju HŽ-a i mjere štednje u poslovanju, koji uključuje rješavanje pitanja nerentabilnih pruga i gospodarenja nekretninama, navodi Halužan.

Iz HŽ-a se danas doznaje da je stručno povjerenstvo za projekt Lika, koje je trebalo prema ranijim najavama danas predati svoje izvješće o tome je li bilo nekih nepravilnosti u tom projektu, 'probilo' rok i da se ne zna kad će završiti s radom.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici zadužio upravu HŽ-a da do jeseni predloži srednjoročni plan razvoja tvrtke u razdoblju od 2005. do 2009. koji bi uključivao daljnju modernizaciju HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙