FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Končar" predao prvu rekonstruiranu lokomotivu srpskoj željeznici

BEOGRAD, 8. srpnja (Hina) - Beogradsko Željezničko transportno poduzećepredstavilo je danas u Beogradu prvu elektro lokomotivu koju jerekonstruirala i modernizirala hrvatska tvrtka "Končar" na osnovuugovora prema kojem će Končar za potrebe srpske željeznice obnoviti 38lokomotiva.
BEOGRAD, 8. srpnja (Hina) - Beogradsko Željezničko transportno poduzeće predstavilo je danas u Beogradu prvu elektro lokomotivu koju je rekonstruirala i modernizirala hrvatska tvrtka "Končar" na osnovu ugovora prema kojem će Končar za potrebe srpske željeznice obnoviti 38 lokomotiva.

Taj je posao, vrijedan 25 milijuna eura, Končar dobio na međunarodnom natječaju. Ugovor je sklopljen u rujnu prošle godine, a financiranje je osigurano iz kredita koji je ŽTP Beograd dobio od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok završetka cjelokupnog posla obnove lokomotiva, koji obavljaju Končar - Električne lokomotive, je 30 mjeseci.

Ugovorom je predviđeno da se lokomotivama, prosječne starosti izmedju 20 i 25 godina, obnovom i modernizacijom produži radni vijek za još toliko godina.

Srpski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić tom prigodom je istaknuo da je realizacija ovog projekta u skladu sa ciljem vlade Srbije da srpska željeznica ne bude više "usko grlo na 10 koridoru".

Predsjednik uprave "Končara" Darinko Bago je rekao je da će "Končar" mjesečno ŽTP-u Beograd isporučivati dvije do tri lokomotive tako da će se plan rekonstrukcije lokomotiva završiti do kraja iduće godine kao što je i planirano.

(Hina) xtman yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙