FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA JOŠ NIJE DOSEGNULA MEĐUNARODNE STANDARDE NA PODRUČJU PRAVA IZBJEGLICA

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Njemačka vlada želi "izvesti"njemački propis o smještaju kandidata za azil u "sigurne treće zemlje"i u Europsku uniju, iako su u tim zemljama povrede ljudskih prava idalje svakodnevna pojava, prenosi berlinski Die Tageszeitungupozorenje organizacije Pro Asyl.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Njemačka vlada želi "izvesti" njemački propis o smještaju kandidata za azil u "sigurne treće zemlje" i u Europsku uniju, iako su u tim zemljama povrede ljudskih prava i dalje svakodnevna pojava, prenosi berlinski Die Tageszeitung upozorenje organizacije Pro Asyl.

Potencijalne buduće "sigurne treće zemlje" obuhvaćale bi Hrvatsku, Makedoniju, Srbiju, Albaniju, Tursku, Rusiju, Bjelorusiju, Ukrajinu, Rumunjsku i Bugarsku, upozorava Pro Asyl, tvrdeći, između ostalog, da te zemlje još nisu dosegnule međunarodne standarde kada su u pitanju prava izbjeglica.

Istodobno je Njemačka po navodima Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice (UNHCR) u 2003. godini prvi puta u proteklih 20 godina izgubila status najprimamljivije zemlje za kandidate za azil, prenosi berlinski list, navodeći da joj je tu poziciju preotela stekla Velika Britanija, iza koje slijede SAD i Francuska.

Većina izbjeglica koji su protekle godine tražili azil u industrijskim zemljama dolazila je iz Rusije, među njima najviše iz Čečenije, prenosi TAZ, dodajući da je broj ruskih kandidata za azil po UN-ovim navodima premašio čak i one iz Iraka i Afganistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙