FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS o povratu imovine na području Sisačko-moslavačke županije

SISAK, 30. lipnja 2004. (Hina) - Vladin Ured za izbjeglice i povratnikeod veljače do kraja lipnja ove godine na području na kojem djelujePodručni ured OESS-a u Petrinji vratio je vlasnicima 101 od 195zauzetih objekata, te je na tom području ostvaren značajan napredak upovratu imovine, jer je samo prije godinu dana vlasnicima trebalovratiti 553 objekta, priopćio je Područni centar OESS-a u Sisku.
SISAK, 30. lipnja 2004. (Hina) - Vladin Ured za izbjeglice i povratnike od veljače do kraja lipnja ove godine na području na kojem djeluje Područni ured OESS-a u Petrinji vratio je vlasnicima 101 od 195 zauzetih objekata, te je na tom području ostvaren značajan napredak u povratu imovine, jer je samo prije godinu dana vlasnicima trebalo vratiti 553 objekta, priopćio je Područni centar OESS-a u Sisku.

Na tom području još uvijek je zauzeto 59 objekata u Gvozdu, 15 u Petrinji, 12 u Sisku i dva u Topuskom, što čini četiri posto ukupno 2335 zauzetih objekata u Hrvatskoj.

Napredak u povratu imovine zabilježen je i na području Gvozda, gdje je broj zauzetih objekata za godinu dana smanjen sa 100 na 59.

Na području Sisačko-Moslavačke županije još uvijek je 405 zauzetih objekata, dok je prije dvije godine bilo zauzeto 2. 807 objekata, izjavio je glasnogovornik Područnog centra OESS-a u Sisku Julije Katančević.

Po podacima tog centra, povrat imovine najsporije ide na području Sunje gdje ih treba vratiti još 122, ali taj proces, prema navodima Katančevića, zavisi o kupnji kuća preko APN-a.

Najveći napredak u povratu imovine, kako se ocjenjuje, ostvaren je na području Petrinje, s obzirom da je to nekada bilo područje s najvećim brojem zauzetih kuća u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙