FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 13. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hravtskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 13. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hravtskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Raspravom o predloženim izmjenama, odnosno rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna, kojim Vlada planira konsolidirati državnu riznicu, Hrvatski sabor danas je nastavio 8. sjednicu. Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je da Vlada rebalansom predlaže da se proračunski prihodi povećaju za 2,8 milijardi kuna, a rashodi za oko 1,9 milijardi kuna, što će, kaže, za 614 milijuna kuna smanjiti državni deficit (sa 6,2 na 4,5 posto) te za 484 milijuna smanjiti zaduživanje.

ZAGREB - Gospodarsko socijalno vijeće podržalo je danas prijedlog rebalansa državnog proračuna, rekla je nakon sjednice GSV-a potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. "Naši partneri podržali su izmjene proračuna, racionalni i štedljivi pristup koji se kreće u okviru maastrichtskih kriterija", rekla je Kosor. Predstavnik sindikata Boris Kunst ocijenio je da rebalansom proračuna trenutno nisu ugrožena materijalna prava radnika.

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) na kraju lipnja ove godine iznosila je 5,91 milijardu kuna, što je za 4,90 posto, odnosno za 276,2 milijuna kuna više nego krajem svibnja, podaci su koje je u Mjesečnom izvještaju objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). Najveći udio u ukupnoj neto imovini, 42,42 posto, odnosno više od 2,5 milijarde kuna, na kraju prošlog mjeseca imao je AZ fond, a slijedi ga Raiffeisen OMF s neto imovinom vrijednom 1,8 milijardi kuna, što predstavlja 30,45 postotni udio.

PULA - Pulsko brodogradilište "Uljanik" potpisom primopredajnih dokumenata predalo je talijanskoj kompaniji "Gestioni armatoriali" treći tanker "Stena italica" iz ugovorene serije od tri broda. Nakon isporuke ovog broda, koja je ugovorena u kolovoz 2001. a porinut u ožujku ove godine, pulsko brodogradilište do konca ove godine planira isporučiti još dva broda čime bi realiziralo plan od pet primopredaja za 2004. godinu.

ZAGREB - Prema programu razvitka govedarske proizvodnje Hrvatska bi u narednih pet godina trebala povećati proizvodnju mlijeka sa sadašnjih 700 milijuna litara godišnje na 1,2 milijarde litara, za što je nužno povećati veličinu farmi, poboljšati njihovu opremljenost i tehnološku modernizaciju te osigurati uvjete za nabavku potrebnog broja kvalitetnih junica. Ciljevi Programa, koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, su osiguranje veće konkurentnosti domaće proizvodnje, povećanje njezinog obujma te prilagodba standardima Europske unije.

SINJ - Injektiranjem najugroženijih dijelova zidina uskoro će početi obnova sinjske tvrđave "Grad" stare oko 5000 godina, a odakle su branitelji posljednji put iz sinjske doline protjerali turske osvajače godine 1715., u spomen čega je ustanovljena sada već čuvena sinjska Alka. Za početne radove u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano je 350 tisuća kuna, Ministarstvo kulture dalo je daljnjih 100 tisuća kuna, a očekuje se i značajna pomoć Županije splitsko-dalmatinske, kazao je Stipe Župić, pročelnik za društvene djelatnosti grada Sinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙