FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: BRAJKOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

MOSTAR, 5. srpnja 2004. (Hina) - Direkcija za izbor najmenadžera Bosnei Hercegovine i jugoistočne Europe dodijelila je generalnom direktoruAluminijskog kombinata Mostar mr. Miji Brajkoviću nagradu za životnodjelo, priopćio je u ponedjeljak Ured za odnose s javnošću ovogpoduzeća.
MOSTAR, 5. srpnja 2004. (Hina) - Direkcija za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine i jugoistočne Europe dodijelila je generalnom direktoru Aluminijskog kombinata Mostar mr. Miji Brajkoviću nagradu za životno djelo, priopćio je u ponedjeljak Ured za odnose s javnošću ovog poduzeća.

U obrazloženju organizatora navodi se da je ova nagrada Brajkoviću dodijeljena "zbog doprinosa u stvaranju vrhunski organizirane tvrtke, kvalitetne proizvodnje, respektabilnih izvoznih rezultata i jačanja ukupne ekonomske moći Bosne i Hercegovine kao države".

Mostarski Aluminijski kombinat se godinama smatra najuspješnijim poduzećem u BiH. Prema službenim podacima, od ukupnog izvoza proizvoda iz BiH Aluminijski kombinat ostvaruje jednu četvrtinu. To poduzeće je povremeno izvrgnuto kritikama sarajevskih vlasti, osobito bošnjačkih dužnosnika, koji mostarskom Aluminijskom kombinatu i njegovoj Upravi zamjeraju navodnu nezakonitu privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju na štetu države BiH. U tom poduzeću je u proteklih nekoliko godina obavljeno, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, više revizija koje su utvrdile da u vlasničkoj pretvorbi Aluminijskog kombinata nije bilo nezakonitosti.

Prema priopćenju, više stotina menadžera i gospodarskih udruženja sudjelovalo je u predlaganju oko 1200 najuspješnijih menadžera BiH i jugoistočne Europe, a njih 30 dobilo je visoka priznanja, dok je ono za životno djelo dodijeljeno Brajkoviću..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙