FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ZAPADNOJ SLOVENIJI POTRES JAČINE 4,9 STUPNJEVA RICHTERA

LJUBLJANA,12. srpnja(Hina) - Potres jačine 4,9 stpnjeva po Richterovojljestvici zabilježen je popodne u 15.03 sati u zapadnoj Sloveniji, sepicentrom između Bovca i Kobarida na granici s Italijom, objavili suslovenski seizmolozi. (HIna) xfl ydj
LJUBLJANA,12. srpnja(Hina) - Potres jačine 4,9 stpnjeva po Richterovoj ljestvici zabilježen je popodne u 15.03 sati u zapadnoj Sloveniji, s epicentrom između Bovca i Kobarida na granici s Italijom, objavili su slovenski seizmolozi.

Prema prvim informacijama slovenskih seizmologa, potres je u epicentru bio jakosti 6 stupnja po Mercaliju, a osjetio se po cijeloj Sloveniji, u dijelu Hrvatske, Italije, Austriji, Madžarskoj i Njemačkoj.

Premijer Anton Rop koji je upravo u vrijeme potresa govorio u parlamentu, odgovarajući na zastupnička pitanja, rekao je da po prvim informacijama ima i oštećenja, no ona su vjerojatno manja nego 1998. godine kad je isto, seizmički osjetljivo područje uz rijeku Soču, pogodio nešto jači potres u kojemu je bilo oštećeno više stotina kuća.

Nakon potresa, kako javljaju slovenski izvori, došlo je do prekida telefonskih veza s tim područjem.

(HIna) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙