FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP STRELIČARSTVO: SREBRO ZA HRVATSKE JUNIORE

PLITVICE, 9. srpnja (Hina) - Juniorska ekipa Hrvatske osvojila jesrebro na 4. svjetskom prvenstvu u field streličarstvu.
PLITVICE, 9. srpnja (Hina) - Juniorska ekipa Hrvatske osvojila je srebro na 4. svjetskom prvenstvu u field streličarstvu.

Hrvatska i Plitvice ušli su u povijest FITE, jer prvi put na SP-u održano je i ekipno natjecanje juniora, od dosadašnja četiri. Iako su bile prijavljene samo četiri ekipe od najmanje osam, koliko pravila nalažu, čelnici Svjetske federacije ipak su odlučili da i ekipe juniora uđu u službeni programi želeći tako motivirati mlade za Švedsku i Goeteborg koji je domaćin sljedećem svjetskom skupu 2006. godine. Za naše mlade srebro zlatnog sjaja, kojeg ćemo dugo pamtiti jer je prvo ne samo u svijetu nego i u Hrvatskoj.

Uzbuđenja su započela već u polufinalu, gdje smo raspucavali s iskusnijim Talijanima i dobili ih sa 47:46 na opće iznenađenje. Hrvatski reprezentativci u sastavu Josip Jakopović (zakrivljeni luk), Domagoj Bodlaj (složeni) i Martin Banić (goli) izborili su tako veliko finale. Protivnici su bili sjajni Slovenci, koji su eliminirali Šveđane(52:46). Na strani naših susjeda bilo je veće iskustvo, što su Ivan Mužnik, Andraž Kuret i Andrej Natlačen na kraju i dokazali (51:40).

Protiv Talijana teoretski nismo imali nikakvih šansi. Na terenu međutim, nakon gađanja u prvu metu, naši dečki napravili su razliku od pet krugova. Ovo se pokazalo na kraju sasvim dovoljno i izdržali su do kraja.

"Dečki nisu još svesni što su napravili. Stigli smo kao autsjderi, budući smo kao organizatori i domaćini željeli imati barem jednu ekipu i eto pokazalo se kao pun pogodak", prezadovoljan je bio bio izbornik Cvijetislav Zorman.

Martin Banić iz Čakovca je najmlađi i ima 14 godina, a trenira field tek godinu dana, 16-godišnji Josip Janković iz Zagreba te 17-godišnji Domagoj Bodlaj iz Varaždina dvije sezone. Podaci koji rječito govore o njihovom nedovoljnom iskustvu, ali velikom srcu pravih boraca. Nije čudo što su s pravom razgalili sve na Plitvicama. Slovenci su zasluženo bolji, iskusniji su i imaju daleko bolje uvjete za rad i više terena za trening vrlo zahtjevne field discipline.

"Talijani su nas u kvalifikacijama pretekli čak za 300 krugova! Možete onda zamislti naše veselje kad smo se probili do finala. Sada smo svi uz Domagoja u pojedinačnom polufinalu složenim lukom i bilo bi sjajno da i on sve ponovi", zajednički navijaju za svog kolegu Martin i Josip.

Rezultati seniori polufinale: Francuska – Švedska 50:46, V. Britanija - Italija 58:53, za 3. mjesto: Švedska – Italija 56:55, za 1. mjesto: Velika Britanija – Francuska 52:49.

Konačni redoslijed: 1. Velika Britanija, Francuska, 3. Švedska, 4. Italija.

Seniorke polufinale: Francuska – Slovenija 47:43, Njemačka – Austrija 49:48, za 3. mjesto: Slovenija - Austrija 46:46 (raspucavanje za Sloveniju), za 1. mjesto: Francuska – Njemačka 51:48.

Konačni redoslijed: 1. Francuska, 2. Njemačka, 3. Slovenija, 4. Austrija

Juniori polufinale: Hrvatska – Italija 47:46, Slovenija – Švedska 53:44, za 3. mjesto: Italija – Švedska 50:47, za 1. mjesto: Slovenija – Hrvatska 51:40.

Konačni poredak: 1. Slovenija, 2. Hrvatska, 3. Italija, 4. Švedska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙