FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO prof. JANKO KICHL

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Akademski glazbenik i nekadašnjiravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta Janko Kichl iznenada jepreminuo jutros u Zagrebu, priopćeno je iz HNK.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Akademski glazbenik i nekadašnji ravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta Janko Kichl iznenada je preminuo jutros u Zagrebu, priopćeno je iz HNK.

Rođen je 9. prosinca 1942. u Zagrebu. Nakon gimnazije 1961. upisao Muzičku akademiju na kojoj je bio jedan od najboljih studenta.

Od 1988. do 1992. bio je ravnatelj Opere HNK. U vrijeme Domovinskog rata osobnim angažmanom uspio je stvoriti produkciju čiji su rezultati odjeknuli širim europskim prostorom.

Operni repertoar HNK u njegovom mandatu obilježeni su obnovom Gotovčevog "Era s onog svijeta", novopostavljenom Verdijevom "Aidom", Wagnerovom operom "Rajnino zlato", Puccijevim "La Boheme", Matzovom "Božićnom pričom" i drugim naslovima.

Nakon 1992. bio je voditelj Propagande HNK i organizator života i smjerova rada HNK u najširem javnom kulturnom izrazu Zagreba i Hrvatske.

Kao istaknuti solist-čelist surađivao je s uglednim glazbenim ansamblima Hrvatske i Italije.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙