FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert Maksima Mrvice na Osječkom ljetu kulture

OSIJEK,30. lipnja(Hina) - Svjetski poznati hrvatski pijanist MaksimMrvica večeras je u dvorištu Rektorata osječkoga Sveučilišta održaokoncert u sklopu 4. osječkog ljeta kulture, promovirajući svoj novialbum "The Piano Player".
OSIJEK,30. lipnja(Hina) - Svjetski poznati hrvatski pijanist Maksim Mrvica večeras je u dvorištu Rektorata osječkoga Sveučilišta održao koncert u sklopu 4. osječkog ljeta kulture, promovirajući svoj novi album "The Piano Player".

S pratećim glazbenicima Mrvica je tijekom jednoipolsatnog nastupa izveo suvremene obrade skladbi Handela, Rimski-Korsakova, Griega, Chopina, svoju skladbu "Varijacija na Paganinijevu temu", skladbu "Olympic dream", koja je uvrštena na kompilaciju objavljenu u povodu Olimpijskih igara u Aterni, te je odsvirao 20-tak minuta repertoara klasične glazbe.

Publika je njegov nastup višekratno pozdravljala burnim pljeskom, te ovacijama na kraju koncerta.

Zbog velikog zanimanja publike i premalog broja besplatnih ulaznica, za građane su na obližnjem Trgu sv. Trojstva bila postavljena dva video-zida, preko kojih su posjetitelji mogli pratiti Mrvičin nastup.

Nakon koncerta Mrvica je, u pratnji gradonačelnika Zlatka Kramarića, s balkona Rektorata pozdravio brojne obožavatelje na Trgu Sv. Trojstva, koji su ga oduševljeno pozdravili.

Na konferenciji za novinare prije koncerta Mrvica je istaknuo kako njegov repertoar predstavlja spajanje klasične glazbe s drugim vrstama glazbe, poput popa, techna ili elektro-popa te kako svojim nastupima nastoji kod šire publike pobuditi zanimanje za klasičnu glazbu.

Kazao je kako u tehnici sviranja teži perfekcionizmu, ali "da je tehnika samo sredstvo da se dođe do cilja, a to je glazba". Najavio je kako će i na idućem albumu vjerojatno raditi obrade nekih klasičnih skladbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙