FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen 18. susret puhačkih orkestara, prvo mjesto orkestru iz Šibenika

NOVI VINODOLSKI, 13. lipnja 2004. (Hina) - Puhački orkestar "Šibenskanarodna glazba" osvojio je prvo mjesto na 18. susretu hrvatskihpuhačkih orkestara koji je danas završio u Novom Vinodolskom.
NOVI VINODOLSKI, 13. lipnja 2004. (Hina) - Puhački orkestar "Šibenska narodna glazba" osvojio je prvo mjesto na 18. susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji je danas završio u Novom Vinodolskom.

U natjecanju, što ga je organizirao Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, nastupila su 24 orkestra, po 12 u A i B kategoriji, s tisuću sudionika.

Susret i natjecanje puhačkih orkestara Hrvatske protekli su u znaku obljetnica hrvatskih skladatelja, i to 90. godišnjice smrti Ivana plemenitog Zajca, 80. obljetnice rođenja Josipa Jankovića i 70. obljetnice Blagoja Berse.

Ovogodišnji pobjednik, Puhački orkestar "Šibenska narodna glazba" utemeljen je godine 1848. ulaskom Gradske glazbe u sastav Narodne garde grada Šibenika. U dugoj povijesti svojih nastupa sudjelovao je na 24 međunarodna festivala glazbe i folklora u 12 europskih zemalja, te u snimanju četiriju igranih filmova. Orkestar pod ravnanjem Damira Marušića na 18. susretu i natjecanju hrvatskih puhačkih orkestara izveo je "Scherzo" Tomislava Uhlika i "Rhapsody in Blue" Georgea Gershwina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙