FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARTITURA BENJAMINA BRITTENA NA SVJETSKOJ PREMIJERI U LONDONU

LONDON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Partitura engleskog skladateljaBenjamina Brittena, dosad nepoznata u krugovima sveučilištaraca iglazbenika, bit će izvedena premijerno 1. kolovoza u Royal AlbertHallu, u okviru festivala klasične glazbe Proms koji svakog ljetaorganizira BBC.
LONDON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Partitura engleskog skladatelja Benjamina Brittena, dosad nepoznata u krugovima sveučilištaraca i glazbenika, bit će izvedena premijerno 1. kolovoza u Royal Albert Hallu, u okviru festivala klasične glazbe Proms koji svakog ljeta organizira BBC.

Tallisove lamentacije, partitura za orgulje solo u trajanju četiri minute, skladane su 1940., tijekom Brittenova boravka u SAD-u.

Orguljaš Timothy Bond izvest će djelo u okviru programa koji će uključivati i slavni Ratni rekvijem. Tallisove lamentacije, koje Timothy Bond opisuje kao "malo remek-djelo", svojevrsna su najava za Agnus Dei iz Ratnog rekvijema.

Rukopis je nađen na poticaj samog Timothyja Bonda koji je istraživao Brittena na Kraljevskoj glazbenoj akademiji. Pronašao ga je prošle godine u arhivu Colin Matthews, dužnosnik Brittenove zaklade. Istom je prigodom otkrio još jedno dotad nepoznato djelo pod naslovom Seoski orguljaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙