FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21.30 SATI

ZAGREB, 11. srpnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 11. srpnja 2004.(Hina) -

SAO PAULO/ZAGREB

Hrvatska ženska teniska vrsta povela je sa 2:1 u Sao Paolu protiv Brazilki u dvoboju za ostanak u Svjetskoj skupini II Fed Cupa nakon što je Jelena Kostanić svladala Mariu Fernandu Alves sa 6:4, 6:1. Kostanić je bez problema svladala 197. tenisačicu svijeta i donijela hrvatskoj i drugi bod, nakon jučerašnje pobjede nad Colosio. U drugom dvoboju dana igrat će Bruna Colosio i Darija Jurak, koja će zamijeniti Ivanu Abramović. Pobjednik dvoboja u Sao Paolu ostaje u Svjetskoj skupini II Fed Cupa.

SKADAR/ZAGREB

Nogometaši koprivničkog Slaven Belupa plasirali su se u 3. kolo Intertoto Kupa iako su u uzvratnom susretu u Skadru izgubili od albanske Vllaznije 1:0. U prvom dvoboju u Koprivnici hrvatski predstavnik je slavio sa 2:0, te sa ukupnim rezultatom 2:1 prošao u daljne natjecanje gdje ga čeka slovački predstavnik Spartak Trnava. Prvi susret igra se 17.srpnja u Koprivnici, a uzvrat je 24. srpnja u Slovačkoj.

ZAGREB

Rezultati dvoboja FED Cupa tenisačica:

SVJETSKA SKUPINA - ČETVRTFINALE:

Innsbruck: Austrija - USA 4:1

Barbara Schett - Chanda Rubin 6:3, 6:2; Barbara Schwartz - Lisa Raymond 7:6 (7:3), 4:6, 10:8; Schett/Wartusch - Craybas/Navratilova 6:3, 0:6, 6:3

Buenos Aires: Argentina - Rusija 1:4

Gisela Dulko - Anastasia Miskina 1:6, 5:7; Mariana Diaz Oliva - Vera Zvonarjeva 3:6, 0:6; Dulko/Tarabini - Kuznjecova/Lihovceva 2:6, 7:5, 4:6.

Rimini: Italija - Francuska 1:3

Francesca Schiavone - Amelie Mauresmo 6:7 (2), 2:6; Silvia Farina Elia - Emilie Loit 6:3, 2:6, 6:2

Jerez de la Frontera: Španjolska - Belgija 1:2

Anabel Medina Garrigues - Els Callens 6:4, 6:0

ZAGREB

Rezultati uzvratnih susreta 2. kola Intertoto Kupa:

*Cork City/IRS - NEC Nijmegen/NIZ 1:0 (prvi susret 0:0)

Sartid Smederevo/SiCG - *Dinamo Minsk/BLR 1:3 produžeci (1:2) - 2:1

*FC Thun/ŠVI - VfL Wolfsburg/NJEM 4:1 (3:2)

OGC Nica/FRA - Esbjerg fB/DAN 1:1 (0:1)

Napomena: * su označene momčadi koje su se plasirale u 3. kolo.

RAB

Samo Miklavc i Jasmin Čuturić iz Slovenije pobjednici su VIP FIVB World Challengera, prvog turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku odigranog u Hrvatskoj. Slovenci su se nakon nastupa u finalu na VIP European Openu u Zagrebu, na Rabu u jačoj konkurenciji popeli stepenicu više, te s osvojenih 60 bodova na svjetskoj rang listi i 4.800 USD iz nagradnog fonda napravili rezultat karijere.Iako su bili rangirani na 23. mjestu prije početka turnira, Slovenci su pokazali najviše umjeća i htijenja, te su u finalu svladali švicarski par Vesti/Gscheidle sa 2:0 (23:21, 21:14). U susretu za treće mjesto austrijski par Florian Gosch i Bernhard Strauss je pobijedio Ruse Tenenbauma i Karaševa 2:0 (26:24, 21:16).

PARIZ

Norveški biciklist Thor Hushovd iz momčadi Crédit agricole pobjednik je osme etape čuvene utrke Tour de France vožene u dužini od 168 kilometara od Lamballea do Quimpera.Norvežanin je u sprinterskoj završnici bio brži od Luksemburžanina Kima Kirchena i Nijemca Erika Zabela za svoju drugu etapnu pobjedu na Touru. Po jakoj kiši dogodio se i pad nekolicine biciklista malo prije cilja kada je na stazu istrčao pas. Francuz Thomas Voeckler (La Boulangere) zadržao je vodstvo u ukupnom poretku nakon osam etapa sa 3:01 minuta prednosti u odnosu na Australca Stuarta O'Gradya, dok branitelj naslova i peterostruki pobjednik Amerikanac Lance Armstrong zaostaje 9:35 minuta.Ponedjeljak je slobodni dan za 176 vozača koje uskoro čekaju prve brdske etape, s usponom na Pirineje. Tour de France završava 25. srpnja u Parizu.

BAASTAD

Rezultati polufinalnih dvoboja sa ATP turnira u švedskom Baastadu, vrijednog 375.750 eura:

Mariano Zabaleta (Arg/8) - Fernando Gonzalez (Čile) 6:1,6:4; Gaston Gaudio (Arg/2) - Robin Söderling (Šve) 6:4, 6:2.

SILVERSTONE

Njemački vozač Michael Schumacher u Ferrariu pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije, jedanaeste utrke SP-a F1 održane na stazi u Silverstoneu. Za aktualnog i ukupno šesterostrukog svjetskog prvaka to je 10. pobjeda ove sezone i 80. u karijeri, a približila ga je novom naslovu prvaka jer vodi u ukupnom poretku sa ravno 100 bodova, 26 više od timskog kolege Barichella. Drugo mjesto u Silverstoneu osvojio je Finac Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), dok je treći bio Brazilac Rubens Barrichello (Ferrari). Ovo je bila i najteža pobjeda Schumachera u sezoni jer je startao tek kao četvrti, a izvrstan start imao je Raikkonen sa novim McLaren-Mercedesom MP4-19B. Finčevo vodstvo nije dugo trajalo, jer je zaustavljanjem kroz boksove Nijemac uspio preteći sve konkurente. Schumacherovo vodstvo nije uspjela poremetiti niti nesreća Jarna Trullia petanest krugova prije kraja, kada je na stazu izašlo sigurnosno vozilo, pa otuda tako male razlike na cilju utrke u kojoj je Michael Schumacher još jednom potvrdio da će ovo biti najdosadnija sezona u povijesti.

GSTAAD

Wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer osvojio je teniski ATP turnir u Gstaadu, pobijedivši u finalu Rusa Igora Andrejeva 6-2, 6-3, 5-7, 6-3.

FINALE:

Roger Federer (Švi/1) - Igor Andrejev (Rus) 6-2, 6-3, 5-7, 6-3

MILANO

Nizozemski reprezentativni veznjak Edgar Davids, koji je proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u Barceloni, potpisao je trogodišnji ugovor s Interom, objavio je u nedjelju milanski klub. Davids je prošle sezone bio jedna od najvažnijih karika u igri Barcelone, koja se je nakon njegovog dolaska uspjela probiti iz donje polovice prvenstve ljestvice na drugo mjesto. "Oduševljeni smo što je Davids stigao u naš klub. Njegove igračke kvalitete svima su dobro poznate, ali ja bih ipak izdvojio njegov učinak u Barceloni, koja se u nekoliko mjeseci probila do drugog mjesta", izjavio je predsjednik Intera Giachinto Facchetti. Davids je treće veliko pojačanje Intera u ljetnom prijelaznom roku. Iz Chelseaja je stigao argentinski veznjak Juan Sebastian Veron, a iz Boca Juniorsa branič Nicolas Burdisso.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙