FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOVIĆ ODBACUJE MOGUĆNOST DA SE U IME DRŽAVNIH VLASTI BIH HAŠKOM SUDU PODNESE TUŽBA PROTIV HRVATSKE

MOSTAR, 11. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkogPredsjedništva Dragan Čović odbacio je mogućnost da se u ime državnihvlasti podnese tužba za agresiju protiv Hrvatske, kao u slučaju tužbeBiH protiv Srbije i Crne Gore koja se nalazi pred Međunarodnim sudompravde u Den Haagu.
MOSTAR, 11. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkog Predsjedništva Dragan Čović odbacio je mogućnost da se u ime državnih vlasti podnese tužba za agresiju protiv Hrvatske, kao u slučaju tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore koja se nalazi pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

"Uvjeren sam da se slična tužba u ime države ne može podnijeti prema Hrvatskoj", rekao je Čović u izjavi za HINA-u komentirajući pitanje novinara bi li se mogao naći u neugodnoj situaciji poput srpskog člana BiH Predsjedništva Borislava Paravca koji pokušava osporiti tužbu protiv Srbije i Crne Gore.

Čović je pojasnio kako će biti teško pravno dokazati i navode iz tužbe BiH protiv SiCG u Haagu.

Odbacio je pri tome optužbe kako stoji na stajalištu bošnjačke strane koja inzistira na tužbi.

"Ja se postavljam neutralno. Ovo doživljavam pravnim, a ne političkim pitanjem", dodao je.

Prema njegovim riječima tužba protiv SiCG se u BiH pokušava iskoristiti kao 'kukavičje jaje' kako bi se zaustavilo približavanje hrvatskog, srpskog i bošnjačkog naroda.

Pitanje tužbe BiH protiv SiCG nedavno su u javnoj polemici aktualizirali bošnjački i srpski član BiH Predsjedništva Sulejman Tihić i Borislav Paravac što se pripisuje političkom folkloru uoči općinskih izbora koji će se u BiH održati u listopadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙