FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 9. SRPNJA

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 9. srpnja:
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. srpnja:

ZAGREB - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul primit će u petak u Zagrebu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića koji boravi u službenom posjetu RH. Nakon razgovora Žužul i Ivanić dat će izjave za novinare u Velikoj auli ministarstva (Ministarstvo vanjskih poslova, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8, 11,00 sati).

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader primit će u petak u 11.30 sati ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića u petak u 11.30.

ZAGREB - Hrvatski svjetski kongres (HSK) održat će konferenciju za novinare u hotelu Dubrovnik na kojem će izvjestiti o sastanku HSK-a u Sarajevu koji se održavao od 6. do 8. srpnja. Na tom se sastanku raspravljalo o do sada realiziranim projektima i zadacima te krovne hrvatske iseljeničke organizacije koja djeluje na svim kontinentima. HSK okuplja 29 nacionalnih kongresa iz 29 država svijeta u kojima hrvatski iseljenici žive u većem broju. (hotel Dubrovnik, Gajeva 1, 10,00 sati).

DEN HAAG - Međunarodni sud pravde (ICJ) očitovat će se o zakonitosti kontroverznog sigurnosnog zida koji gradi Izrael na Zapadnoj obali. Opća skupština UN-a zatražila je mišljenje ICJ-a o "pravnim posljedicama" gradnje tog zida koji Izraelci nazivaju "zaštitom od terorizma", a Palestinci "zid apartheida" koji zahvaća u njihovo područje.

BANGKOK - Posjet glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana koji će sudjelovati na otvaranju međunarodne konferencije o AIDS-u (do 13. srpnja).

PEKING - Savjetnica američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice koja boravi u posjetu Kini sastat će se s kineskim predsjednikom Hu Jintaom. Nakon dvodnevnog boravka u Kini gdje je razgovarala i s bivšim kineskim predsjednikom Jiangom Zeminom te zapovjednikom oružanih snaga Lijem Zhaoyingom, Rice će otputovati za Seul.

JERUZALEM - Nastavlja se posjet direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju Mohameda Elbaradeija.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙