FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

južnoafrikanac postavio svjetski rekord u sprintu za stogodišnjake

CAPE TOWN, 11. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Južnoafrikanac PhilipRabinowitz postao je u subotu najbržim stogodišnjakom na svijetu,oborivši za više od pet sekundi svjetski rekord na sto metara zastogodišnjake.
CAPE TOWN, 11. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Južnoafrikanac Philip Rabinowitz postao je u subotu najbržim stogodišnjakom na svijetu, oborivši za više od pet sekundi svjetski rekord na sto metara za stogodišnjake.

"Osjećam se predivno", izjavio je Rabinowitz nakon što je stazu od sto metara pretrčao za 30,86 sekundi, čime je obilno nadmašio dotadašnji rekord od 36,19 sekundi Austrijanca Erwina Jaskulskog.

Pedesetak ljudi svjedočilo je obaranju rekorda na stadionu Green Point u Cape Townu. "Ne znam koliko će to još trajati. Svaki puta kada trčim, srušim svoj rekord. Postajem sve mlađi i mlađi", rekao je Rabinowitz dok mu je trener mjerio puls.

Rabinowitz je već srušio rekord prije tjedan dana, no rezultat od 28,7 sekundi nije priznat zbog kvara na elektronskom mjeraču vremena.

Južnoafrikanac, koji još uvijek radi kao knjigovođa za svoju kćer, a dnevno propješači barem šest kilometara, već je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji natjecatelj u brzom hodanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙