FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROŠLOGODIŠNJA DOBIT KARLOVAČKE BANKE ZA POKRIVANJE STARIH GUBITAKA

KARLOVAC, 29. lipnja 2004. (Hina) - Cjelokupna prošlogodišnja dobitKarlovačke banke, u iznosu od 4,3 milijuna kuna biti će upotrijebljenaza pokriće dijela gubitaka iz prethodnih godina, odlučeno je nadanašnjoj Glavnoj skupštini te banke.
KARLOVAC, 29. lipnja 2004. (Hina) - Cjelokupna prošlogodišnja dobit Karlovačke banke, u iznosu od 4,3 milijuna kuna biti će upotrijebljena za pokriće dijela gubitaka iz prethodnih godina, odlučeno je na današnjoj Glavnoj skupštini te banke.

Ukupni gubici iz prethodnih godina iznose 4,39 milijuna kuna, tako da gubitak koji neće biti pokriven prošlogodišnjom dobiti iznosi nešto više od 63 tisuće kuna i biti će prenesen u ovu godinu, odlučeno je na skupštini.

Kako je tom prilikom istaknula predsjednica Uprave Karlovačke banke Sandra Cvitešić, ta je banka u uvjetima zaoštrene konkurencije prošlu godinu završila s 1,15 milijuna kuna bilančne sume, te se nalazi na 19. mjestu po veličini aktive među 40 banaka koje djeluju na domaćem tržištu.

Skupštini Karlovačke banke nazočio je i pomoćnik ministra financija Zdenko Prohaska, koji je tom prilikom istaknuo da dobro poslovanje Banke četiri godine zaredom pokazuje da domaće regionalne banke, orijentirane određenom financijskom tržištu - malom i srednjem poduzetništvu, obrtništvu i građanstvu, mogu biti uspješne.

Na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), u čijem je vlasništvu 9,7 posto dionica te banke, skupština dioničara Karlovačke u Nadzorni je odbor banke imenovala Vesnu Goluža i Slavku Vuković, kao predstavnice Ministarstva financija.

HFP je, naime, najveći dioničar Karlovačke banke, jer nitko u toj banci nema udjel veći od 10 posto. Više od 5 posto od ukupnog broja glasova u Glavnoj skupštini ima još samo Lanzville Investments iz Lichtensteina (5,46 posto), dok su preostale dionice u vlasništvu oko 700 malih dioničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙