FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOBANKOVIĆ: IDUĆI TJEDAN PRIJEDLOG NOVIH UVJETA ZA PRODAJU BELJA

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas kako očekuje dabi krajem idućeg tjedna Upravnom odboru Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) mogao biti predstavljen prijedlog novih uvjetaprodaje poljoprivredne tvrtke Belje.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas kako očekuje da bi krajem idućeg tjedna Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) mogao biti predstavljen prijedlog novih uvjeta prodaje poljoprivredne tvrtke Belje.

Ministarstvo i HFP pripremaju prijedlog, a tijekom idućeg tjedna razgovarat će se i s predstavnicima Osječko-baranjske županije kao i predstavnicima Uprave i sindikata Belja, kazao je ministar.

Naime, hrvatska je Vlada na ovotjednoj sjednici, stavila izvan snage točku III. Odluke o prodaji dionica Belja od 15. travnja ove godine te zadužila HFP i Ministarstvo da za sljedeću sjednicu Upravnog odbora HFP-a pripremi prijedlog novih uvjeta prodaje tih dionica te ga pošalje Vladi radi konačne odluke.

Vlada je tu odluku donijela u srijedu, dva dana nakon što je HFP objavio natječaj za prodaju 66,83 posto dionica Belja.

Čobanković drži kako je bilo potrebno poništiti taj natječa, te napominje da nije loše promijeniti neku odluku, ako je to dobro za tvrtku i radnike.

Ministar uz ostalo navodi i da je Osječko-baranjska županija izrazila želju da država zadrži kontrolni paket dionica (25 posto plus jednu dionicu), jer smatraju da je Belje od strateške važnosti kako za Županiju tako i za čitavu Baranju.

Čobonković ističe da bi država trebala imati udio u Belju dok se ne vidi u kojem će smjeru ići njegova privatizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙