FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u sutra otvaranje neobvezujućih ponuda za Sunčani Hvar

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) sutra će biti otvorene neobvezujuće ponude pristigle na "Pozivza podnošenje ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva udruštvu Sunčani Hvar d.d.".
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra će biti otvorene neobvezujuće ponude pristigle na "Poziv za podnošenje ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva u društvu Sunčani Hvar d.d.".

Iz HFP-a se danas doznaje da je temljem toga poziva, čiji rok ističe 8. srpnja u 14 sati, otkupljeno "nekoliko" ponudbenih dokumentacija, ali nisu kazali ima li već pristiglih ponuda ili ne.

"Poziv za podnošenje ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva u društvu Sunčani Hvar d.d." objavljen je 8. lipnja u dnevnom tisku, na Internet stranicama HFP-a i u međunarodnom izdanju "Financial Timesa".

U Pozivu je, između ostaloga, bilo navedeno da je Vlada izuzela dionice Sunčanog Hvara iz standardnog procesa prodaje te da putem javno-privatnog partnerstva traži kvalificirane privatne partnere za ulaganje te upravljačko i poslovno unaprijeđenje poslovanja te tvrtke.

Naznačeno je i da će se postupak prikupljanja ponuda odvijati u dvije faze, od kojih je prva prikupljanje neobvezujućih ponuda. U drugoj će se fazi prikupljati obvezujuće ponude koje će moći dostaviti samo oni ponuditelji koji dostave neobvezujuću ponude i koje HFP izabere u uži krug (tzv. short listing). Oni koji pak uđu u uži krug imat će mogućnost izvršiti i vlastiti "due diligence" u Sunčanom Hvaru.

U državnom portfelju je 2.468.544 dionica Sunčanog Hvara, što čini 74,56 posto temeljnog kapitala tog društva.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙