FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA I DALJE NAJOMILJENIJA TURISTIČKA DESTINACIJA NJEMAČKIH POLITIČARA

BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Italija je njemačkim političarima idalje najomiljenija zemlja kada je u pitanju godišnji odmor, a njemački kancelar Gerhard Schroeder ovaj će ovogodišnji ljetni odmor,unatoč prošlogodišnjem bojkotu, provesti u Italiji.
BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Italija je njemačkim političarima i dalje najomiljenija zemlja kada je u pitanju godišnji odmor, a njemački kancelar Gerhard Schroeder ovaj će ovogodišnji ljetni odmor, unatoč prošlogodišnjem bojkotu, provesti u Italiji.

Schroeder će, zajedno s obitelji, krajem srpnja otputovati u Pesaro na talijanskoj obali Jadrana, gdje će dvotjedni odmor provesti u vili svog prijatelja, talijansko-njemačkog umjetnika Brune Brunija.

Njemački kancelar je ovim potezom očito oprostio talijanskoj političkoj eliti zbog prošlogodišnjih ispada. On je prošle godine odbio provesti odmor u Italiji zbog izjava talijanskog doministra turizma Stefana Stefanija, koji se u jednom intervjuu pogrdno izrazio o njemačkim turistima opisujući ih kao "glasne i pijane Teutonce".

Dodatnu napetost je prije toga u Europskom parlamentu priskrbio talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je jednog njemačkog socijaldemokratskog zastupnika usporedio s čuvarima u koncentracijskim logorima.

Godinu dana prije toga Schroeder je, zbog predizborne kampanje, također proveo kod kuće. Nakon prošlogodišnjeg odbijanja odlaska u Italiju, tadašnji premijer Hrvatske Ivica Račan svog je njemačkog kolegu pozvao na hrvatski Jadran, što je prilikom posjeta Berlinu ove godine učinio i sadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader.

I veliki dio njemačke političke elite odmor provodi u Italiji. Njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily (SPD) godišnji odmor tradicionalno provodi u svojoj kući u Toskani. U Italiju putuje i predsjednica zastupničkog kluba Zelenih Katrin Goering-Eckard. 'Zeleni' ministar vanjskih poslova Joschka Fischer godišnji odmor često provodi u Toskani, ali će ove godine kako se naslućuje otputovati u Francusku.

Druga na listi najpopularnijih zemlja za godišnji odmor je Danska, koja će svojim mirnim plažama ove godine na neko vrijeme pružiti utočište ministru obrane Peteru Strucku (SPD) te članici predsjedništva Zelenih Christi Sager.

Zanimljivo je da se najpopularnija odredišta Nijemaca, poput Španjolske, ne nalaze na listi omiljenih zemalja njemačkih političara. Bivši kancelar Helmut Kohl je svoj godišnji odmor godinama tradicionalno provodio u Austriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙