FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa poželio mir i slobodu iračkom narodu

RIM, 30. lipnja 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. poželio je usrijedu u brzojavu upućenom novom iračkom predsjedniku Al Yawaru "ostvarenje nada u mir i slobodu iračkog naroda".
RIM, 30. lipnja 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. poželio je u srijedu u brzojavu upućenom novom iračkom predsjedniku Al Yawaru "ostvarenje nada u mir i slobodu iračkog naroda".

U povodu prijenosa vlasti s koalicijskih snaga na novu iračku vlast Papa je u brzojavu ponudio i suradnju Katoličke crkve u stvaranju novog Iraka te zatražio za sve vjerske skupine mogućnost iskazivanja svoga glasa u novome društvu.

Opća audijencija srijedom održana je, po sparnom i toplom danu u Rimu pred oko 13.000 hodočasnika koji su došli pozdraviti Papu na Trg Svetog Petra. To je bila i posljednja Papina opća audijencija na Trgu svetog Petra prije ljetnih praznika.

U ponedjeljak 5. srpnja, Ivan Pavao II. polazi zrakoplovom iz Rima u Aostu na sjeveru Italije. Iz zračne luke u Aosti, koja će biti toga dana zatvorena zbog sigurnosti, Ivan Pavao II. će automobilom nastaviti putovanje do Les Combesa, gdje će na planini provesti odmor do 17. lipnja. Ostatak odmora Papa će provesti u ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima, a 14. i 15. kolovoza će otići na svoje 104. putovanje izvan Italije, u svetilište Gospe u Lourdes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙