FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U IZRICANJU PRESUDE MILANU BABIĆU SUDAC ICTY-JA BIO JE STROŽI OD TUŽITELJA

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni sud za ratne zločinepočinjene na području bivše Jugoslavije nastojao je postići ravnotežuizmeđu više faktora koji utječu na presudu, odgovara pravna savjetnicaICTY-ja i predstavnica Koalicije za međunarodnu pravdu Judith Armattana pitanje zašto je haaški sud odrezao Milanu Babiću strožu kaznu nošto su tužitelji tražili.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije nastojao je postići ravnotežu između više faktora koji utječu na presudu, odgovara pravna savjetnica ICTY-ja i predstavnica Koalicije za međunarodnu pravdu Judith Armatta na pitanje zašto je haaški sud odrezao Milanu Babiću strožu kaznu no što su tužitelji tražili.

"S jedne strane Tribunal je želio pokazati da su djela za koja je Babić bio optužen i u vezi s kojima je priznao krivicu bila vrlo teška. S druge strane, Tribunal je bio svjestan i olakotnih okolnosti", tumači Armatta, navodeći kao primjer dragovoljnu predaju optuženika prije samog podizanja optužnice te svjedočenje u suđenju Slobodanu Miloševiću i iskazano kajanje i ispriku žrtvama.

Kada su žrtve u pitanju, nijedna presuda nije pravedna jer se mrtvi ne mogu vratiti u život, ističe predstavnica Koalicije za međunarodnu pravdu. No, ICTY-ju je jako važno što se Babić pokajao zbog zločina u krajini i ispričao hrvatskom narodu, dodaje Armatta u razgovoru za VOA-u, napominjući da je "to važno za pomirenje Hrvata i Srba, kako se zločini ne bi ponovili".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙