FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 7. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HONG KONG - Kafić gdje će ljudi slomljenog srca moći doći isplakati svoje jade, dok tugu utapaju u piću otvoren je u istočnoj Kini. Kafić u Nanjingu zaračunava oko šest američkih dolara, ne uključujući cijenu pića, gostima za plakanje nad kriglom piva dokle god to žele. Gostima bara na raspolaganju su papirnate maramice i bomboni od mentola, a za one kojima treba malo poticaja da se rasplaču, ljubazno osoblje kafića ponudit će luk ili crvene papričice. U kafiću svira tužna glazba, a gosti mogu dobiti i lutke koje mogu bacati po kafiću ili ih tući kako bi se riješili bijesa zbog prekinute ljubavne veze. Kafić je požnjeo veliki uspjeh i privlači gomile depresivnih gostiju svaku večer, prenose kineski mediji.

LOS ANGELES - Američki glumac Dennis Quaid oženio se u nedjelju, na dan američkog nacionalnog blagdana, trgovkinjom nekretninama iz Teksasa, tri godine pošto se rastao od glumice Meg Ryan, priopćila je u utorak njegova agentica. Dennis Quaid (50) vjenčao se s Kimberley Buffington (32) na svečanosti kojoj je nazočio najuži krug rodbine i prijatelja u Montani. Njegov sin Jack Henry Quaid bio mu je kum. Mladenci su se upoznali prije godinu i pol dana, dok je glumac nastupao sa svojim rock-sastavom The Sharks u Austinu.

HAGEN - Ostaci šest različitih vrsta dinosaura starih 130 milijuna godina pronađeni su u pokrajini Sauerland, na zapadu Njemačke, priopćili su paleontolozi u Hagenu. Tijekom iskapanja koje je počelo prije dvije godine pronađeni su ostaci kostiju, kralježnice i zuba dinosaura biljojeda (iguanodona) i mesojeda (deinonychusa i velociraptora), krokodila, letećih životinja, kornjača i manjih sisavaca sličnih zečevima. Prema procjeni paleontologa, velociraptori su bili visoki dva metra, dok su biljojedi bili dugi dvanaest metara i visoki tri metra. U razdoblju krede, prije 144 do 65 milijuna godina, na području Sauerlanda vladala je suptropska klima.

NEW YORK - Usprkos povećanju sredstava za borbu protiv AIDSA diljem svijeta, lanjska stopa rasta te bolesti bila je najveća dosad, a procjenjuje se da da je u 2003, bilo 4,8 milijuna novozaraženih virusom HIV, izvijestili su Ujedinjeni narodi. Ukupan broj osoba koji u sebi nose HIV/AIDS popeo se na 37,8 milijuna, a od te je bolesti u 2003. umrlo 2,9 milijuna ljudi. UN ističe da se moraju razviti novi pristupi kako bi se spriječilo širenje te bolesti. Lani je u svijetu potrošeno 4,7 milijarde američkih dolara na borbu protiv AIDS-a. To je samo polovica iznosa koji će biti potreban do 2005. za uspješno suzbijanje te bolesti u zemljama s malim ili srednjim prihodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙