FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIDOŠEVIĆ: PRIORITET POVEĆANJE IZVOZA

SISAK, 6. srpnja 2004. (Hina) -
SISAK, 6. srpnja 2004. (Hina) -

Povećanje izvoza šansa je za hrvatski gospodarski razvoj, dok se istodobno treba smanjiti uvoz svega onoga što Hrvatska sama proizvodi jer je u pitanju očuvanje vlastitih proizvodnih kapaciteta, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević na današnjoj proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak.

Hrvatska treba sačuvati minimalnu razinu izgradnje komunalne infrastrukture i na njoj zaposliti svoje kapacitete, dok je zajednička uloga države i gospodarstva veći izvoz. Samo će tako hrvatsko gospodarstvo i njegovi proizvodi moći doći na globalno tržište i jedino tako Hrvatska ima šanse za gospodarski razvoj, rekao je Vidošević.

Založio se za poticanje domaćeg poduzetništva i davanja podrške našim uspješnim poslovnim ljudima.

Upozorio je kako strane banke našim građanima daju kredite za skupe automobile, a za ulaganje u npr. voćnjak traže stručne elaborate koje treba unaprijed skupo platiti, konzultante, razna jamstva, osigurani plasman.

Ukazao je "da Banovina ima najveći potencijal u Hrvatskoj za razvoj voćarstva i da te mogućnosti treba iskoristiti u većoj i boljoj suradnji vlasti i zainteresiranih poduzeća".

Na sjednici je bilo riječi o stanju u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije, a gospodarstvenici su upozorili na, po njihovoj ocjeni, nerealni tečaj kune, korupciju, birokratske barijere u dobivanju raznih dozvola i suglasnosti za otvaranje suvremenih proizvodnih pogona, kao i na pojavu plaćanja studija stranim konzultantima koji ne štite hrvatske interese.

(Hina) xmalj yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙