FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARTEKS: U 2003. GUBITAK 39,5 MILIJUNA KUNA, BEZ RAZRJEŠNICE VIDAČEKU

VARAŽDIN, 28. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinski Varteks prošlu jeposlovnu godinu završio s ukupnim prihodom od 464 milijuna kuna igubitkom od 39,5 milijuna kuna, dok su na razini Varteks grupe prihodi496, a gubitak 45,9 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj Glavnojskupštini Varteksa.
VARAŽDIN, 28. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinski Varteks prošlu je poslovnu godinu završio s ukupnim prihodom od 464 milijuna kuna i gubitkom od 39,5 milijuna kuna, dok su na razini Varteks grupe prihodi 496, a gubitak 45,9 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj Glavnoj skupštini Varteksa.

Gubitak te najveće varaždinske tvornice sa 85-godišnjom tradicijom dijelom je posljedica čišćenja bilance i restrukturiranja, koje je u završnoj fazi, naglasio je predsjednik Uprave Miljenko Vidaček.

No, Vidačeku, kao ni članovima Uprave Davoru Darabošu i Damiru Rizmanu Glavna skupština nije dala razrješnicu za rad u prošloj godini. Naime, za davanje razrješnice Vidačeku i dvojici članova Uprave glasovalo je 29,12 posto dioničara, protiv razrješnice bilo je njih 32,78 posto, a 5,49 posto ih je bilo suzdržano.

"Nadzorni odbor će sjesti i raspraviti odluke Skupštine i odlučiti kako dalje djelovati", rekao je vezano uz nedavanje povjerenja članovima Varteksove Uprave predsjednik Nadzornog odbora Milan Horvat.

Ostale prijedloge Uprave i NO Skupština je prihvatila, pa je tako odlučeno da se gubitak iz tekuće i prethodnih godina od 53,3 milijuna kuna pokrije na teret kapitalnih pričuva tvrtke.

Skupština Varteksa također je za predsjednika Glavne skupštine izabrala Radimira Čačića, a za njegova zamjenika Stjepana Igreca.

Prema riječima Miljenka Vidačeka na Varteksovo prošlogodišnje poslovanje odrazila se pojačana prisutnost konkurencije iz Kine i istočnih zemalja na svjetskom i hrvatskom tržištu, zatim smanjena potražnja za klasičnim odijelima, te manje narudžbe iz Levisa za 6 milijuna eura, a što je rezultat smanjene potražnje za tom robnom markom u svijetu.

No, Varteks je, kako je istaknuto, i dalje vodeća hrvatska tekstilna kompanija, koja u izvozu hrvatske tekstilne industrije sudjeluje sa 10, a u ukupnom hrvatskom izvozu sa 1,3 posto. Varteksovi proizvodi izvoze se u 30-ak zemalja, a prošle je godine Varteks više od 55 posto prihoda realizirao na međunarodnom tržištu.

Predsjednik NO Milan Horvat na Skupštini je naglasio da je cilj restrukturiranja Varteksa stvaranja moderne i profitabilne kompanije.

Horvat je naglasio i kako je NO nedavno (krajem prošle godine) imenovao dva stručna i mlada člana Uprave Hrvoja Prkačina i Nenada Davidovića, a kako bi se prekinuo niz neuspješnih poslovnih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙