FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Konkurentnost hrvatske radne snage"

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatskoj radnoj snazi nedostajupotrebne vještine i znanja za napredno, konkurentno gospodarstvo, asustav obrazovanja je takav da onemogućuje njihovo stjecanje, naglasioje na predstavljanju knjige "Konkurentnost hrvatske radne snage" GoranVukšić iz Instituta za javne financije.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatskoj radnoj snazi nedostaju potrebne vještine i znanja za napredno, konkurentno gospodarstvo, a sustav obrazovanja je takav da onemogućuje njihovo stjecanje, naglasio je na predstavljanju knjige "Konkurentnost hrvatske radne snage" Goran Vukšić iz Instituta za javne financije.

I sama poduzeća premalo ulažu u edukaciju zaposlenika, premda se pokazalo da je stopa povrata na uloženi kapital u edukaciju u Hrvatskoj visoka, čak i viša nego u zemljama "stare" Europske unije, kaže Vukšić, napominjući da je i vrijeme povrata relativno kratko.

Komentirajući čestu tezu da na konkurentnost radne snage presudno utječe cijena rada, Vukšić je istaknuo nalaz istraživanja objavljen u knjizi, po kojemu je su plaće radnika samo jedna od sastavnica ukupne konkurentnosti gospodarstva te da pažnju treba posvetiti i tehnološkoj obnovi, kvaliteti vođenja poduzeća i razvoju inovativnosti.

Uz njega, knjigu je predstavio i Viktor Gotovac sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Po njegovu mišljenju, studije kao što je ova, mogu, kako je rekao, uzdrmati nacionalnu prepotenciju u pogledu mišljenja o kvaliteti obrazovanja i radnoj snazi, no mogu i poslužiti kao realni prikaz stanja i polazna osnova za njegovo mijenjanje.

Knjigu je objavio Institut za javne financije, a riječ je radu grupe autora koji su istražili i analizirali pojedine aspekte konkurentnosti radne snage.

Po tim nalazima, među tranzicijskim zemljama veći trošak rada od Hrvatske ima samo Slovenija. No istraživači ocjenjuju i da cijena radne snage nije glavna odrednica koja utječe na nedostatak konkurentnosti hrvatskih poduzeća. Rezultati istraživanja pokazuju, naime, da su sektori s iznadprosječnim porastom plaća ostvarili povećanje udjela u ukupnom hrvatskom izvozu.

Stoga se zaključuje da za izvoznu konkurentnost ključne odrednice nisu troškovi, posebno plaće, nego ulaganja u tehnološki razvoj, djelotvorni sustav distribucije, uspješne marketinške kampanje, vrhunsko oblikovanje, kvaliteta proizvoda, fleksibilna struktura upravljanja, dobro poznavanje novih tržišta i potreba kupaca, sustav plaća koji motivira stvaralaštvo zaposlenih i sl.

Istraživanje pokazuje i to da menadžeri u domaćim poduzećima prilično visoko ocjenjuju konkurentnost radne snage - njihova je prosječna ocjena 3,92 (na skali od 1 do 5), a čak 60 posto njih smatraju da imaju konkurentne zaposlenike.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙