FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO CRNOGORSKE PRIVREDNE KOMORE U RIJECI

RIJEKA, 6. srpnja (Hina) - Predstavnici Privredne komore Crne Gore tecrnogorske brodograđevne i drvoprerađivačke industrije iprimorsko-goranske gospodarske komore danas su u Rijeci razgovarali onormalizaciji u unaprjeđenju međusobnih gospodarskih odnosa, posebiceu brodogradnji i drvnoj industriji.
RIJEKA, 6. srpnja (Hina) - Predstavnici Privredne komore Crne Gore te crnogorske brodograđevne i drvoprerađivačke industrije i primorsko-goranske gospodarske komore danas su u Rijeci razgovarali o normalizaciji u unaprjeđenju međusobnih gospodarskih odnosa, posebice u brodogradnji i drvnoj industriji.

Želja je crnogorskih gospodarstvenika da se suradnja vrati na nekadašnju razinu, kazao je generalni konzul Srbije i Crne Gore u Rijeci Dušan Mrdović. Napomenuo je da crnogorska strana nije zadovoljna sadašnjim stanjem robne razmjene jer Crna Gora iz Hrvatske uvozi više roba nego što ih izvozi.

Mrdović je rekao da sporazum o slobodnoj trgovini i drugi bilateralni sporazumi osiguravaju da se trgovinski odnosi između Hrvatske i Crne Gore ujednače i stvaraju uvjeti za unaprjeđenje suradnje.

Predložio je da Hrvatska i Crna Gora uspostave jaču suradnju, primjerice osnutkom zajedničkih poduzeća, zajedničkim ulaganjima i nastupima na trećim tržištima.

Predsjednik primorsko-goranske županijske gospodarske komore Josip Stanković kazao je da bi uspješna suradnja mogla biti ostvarena u brodogradnji, metalnoj i drvnoj industriji. Dodao je da je Crna Gora bogata drvom i raspolaže kvalitetnim kadrovima u drvnoj industriji što, smatra, pogoduje uspostavi suradnje.

U crnogorskom izaslanstvu bili su predstavnici brodogradilišta Bijela i Bar te drvoprerađivačke tvrtke MI-RAI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙