FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUPŠTINA VOJVODINE: HNV-U OSNIVAČKA PRAVA ZA "HRVATSKU RIJEČ"

SUBOTICA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Skupština Vojvodine prenijela je uutorak osnivačka prava nad hrvatskim tjednikom "Hrvatska riječ" naHrvatsko nacionalno vijeće(HNV) u SiCG.
SUBOTICA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Skupština Vojvodine prenijela je u utorak osnivačka prava nad hrvatskim tjednikom "Hrvatska riječ" na Hrvatsko nacionalno vijeće(HNV) u SiCG.

Na sjednici pokrajinskog parlamenta većinom glasova usvojen je prijedlog vojvođanske vlade kojim se Skupština Vojvodine odriče osnivačkih prava nad glasilima nacionalnih manjina u korist njihovih zastupničkih tijela.

"To je očekivana odluka i mi je pozdravljamo", izjavio je ravnatelj i urednik Novinsko-izdavačke ustanove "Hrvatska riječ" Zvomimir Perušić.

Predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Lazo Vojnić Hajduk je izjavio da je Vijeće zadovoljno dosadašnjim radom "Hrvatske riječi" i da ne treba očekivati neke kadrovske i promjene u uređivačkoj koncepciji lista.

"Ustanovu "Hrvatska riječ" utemeljila je pokrajinska Skupština sredinom 2002. Iako je Skupština osnivačka prava nad ovim glasilom prenijela na HNV, ona je zadržala obvezu da je financira iz proračuna Pokrajine.

Tjednik "Hrvatska riječ" jedino je redovito informativno glasilo na hrvatskom jeziku u SiCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙