FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZEMLJE JADRANSKE POVELJE U ISTANBULU IPAK DOBILE RAZLOG ZA OPTIMIZAM

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Premda je pozornost medija naprošlotjednom summitu NATO-a u Istanbulu bile usmjerena na prepirkeoko Iraka i pozive afganistanskog predsjednika za pomoć i pitanjevezana uz druge regije nalazile su se visoko na dnevnom redu summita,ističe se u analizi koju na svom portalu objavljuje švicarskiInternational Relations and Security Network (ISN) Centra za studijesigurnosti u Zuerichu.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Premda je pozornost medija na prošlotjednom summitu NATO-a u Istanbulu bile usmjerena na prepirke oko Iraka i pozive afganistanskog predsjednika za pomoć i pitanje vezana uz druge regije nalazile su se visoko na dnevnom redu summita, ističe se u analizi koju na svom portalu objavljuje švicarski International Relations and Security Network (ISN) Centra za studije sigurnosti u Zuerichu.

Na summitu u Istanbulu nije bilo predviđeno da se upute pozivi za pridruživanje NATO-u, no Albanija, Hrvatska i Makedonija, mogu imati razloga za optimizam jer im je poručeno da će u sljedećih nekoliko godina postati članice, ističe analitičar ISN-a i dodaje da su se Bosna i Srbija, gdje se još čeka napredak u rješavanju pitanja ratnih zločinaca, kući vratile razočarane.

NATO je u Istanbulu ohrabrio Albaniju, Hrvatsku i Makedoniju da nastave s reformama potrebnim kako bi ostvarile uvjete za članstvo, Srbija i Crna Gora, iako pohvaljena za napredak u reformama i suradnji sa susjedima, prošla je mnogo lošije jer ju se oštro podsjetilo na važnost suradnje s UN-ovim sudom za ratne zločine u Haagu, dok je, najvećim dijelom radi toga što vlasti bosanskih Srba nisu predale Radovana Karadžića, odbijena želja Bosne i Hercegovine da se pridruži Partnerstvu za mir napominje se u analizi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙