FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP i HSS načelno dogovorili suradnju na lokalnim izborima

ZAGREB,6. srpnja(Hina) - SDP i HSS načelno su se, na jučerašnjemsastanku, dogovorili o predizbornoj suradnji za predstojeće lokalneizbore, potvrđeno je danas iz tih stranaka.
ZAGREB,6. srpnja(Hina) - SDP i HSS načelno su se, na jučerašnjem sastanku, dogovorili o predizbornoj suradnji za predstojeće lokalne izbore, potvrđeno je danas iz tih stranaka.

Načini suradnje trebali bi se utanačiti u nekoliko idućih tjedana, a obje su stranke osnovale radne skupine koje bi trebale utvrditi u kojim je lokalnim sredinama suradnja izgledna.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan telefonski je za novinare u Saboru izjavio da je s HSS-om usuglašena suradnja na lokalnim izborima, posebno na razini županija i većih gradova, no da se detalji te suradnje tek trebaju dogovoriti.

Glavni odbor SDP-a stoga će, najavio je, za desetak dana usvojiti strategiju za lokalne izbore koja će uključivati i suradnju s potencijalnim koalicijskim partnerima.

Po Račanovim riječima, HSS neće biti jedini potencijalni partner za suradnju, SDP će, naime, o tome razgovarati i s HNS-om.

"Uvjeren sam da naše stranke mogu ponuditi bolje programe za rješavanje problema ljudi od HDZ-a, jer se pokazalo da je HDZ deficitaran kad se traže konkretna rješenja", rekao je Račan,

Ustvrdio je da se HDZ-ova vlast "diskriminacijski ponaša prema lokalnim sredinama gdje nije na vlasti", te da zbog toga "sigurno neće biti nagrađeni na izborima".

Na novinarsko podsjećanje da su spomenute stranke bile u koaliciji, te izgubile povjerenje građana, Račan je odgovorio da su iz svega izvukle pouku. Koalicija je imala slabosti, ali i neosporne rezultate, dodao je.

I predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić potvrdio je novinarima u Saboru da je s vodstvom SDP-a održao prvi sastanak, "na temelju evidentno izgledne suradnje dviju stranaka na lokalnim izborima".

Suglasni smo s potrebom suradnje na izborima, a o modalitetima te suradnje razgovarat ćemo kasnije, kazao je Tomčić, dodavši da će se vodstva HSS-a i SDP-a još jednom sastati prije ljetne stanke.

Izvijestio je da je dogovoreno osnivanje 'radnih parova', s po jednim predstavnikom iz obje stranke, koji bi pregovarali i dogovarali se o stranačkoj suradnji u Saboru, na lokalnim izborima, o gospodarstvu i privatizaciji, itd.

Također je najavio razgovore i s drugim strankama o suradnji na lokalnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙