FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna liga ponovno prijeti izlaskom iz Berlusconijeve vlade

RIM, 29. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi sastao se u utorak ujutro s predstavnicima stranaka vladinekoalicije desnog centra kako bi razmotrio stanje unutar koalicijskevećine poslije poraza na djelomičnim mjesnim izborima, čiji je drugikrug glasovanja održan u nedjelju 27. lipnja.
RIM, 29. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi sastao se u utorak ujutro s predstavnicima stranaka vladine koalicije desnog centra kako bi razmotrio stanje unutar koalicijske većine poslije poraza na djelomičnim mjesnim izborima, čiji je drugi krug glasovanja održan u nedjelju 27. lipnja.

Berlusconi, od kojega sve stranke traže da budu više prisutne u vladi i vladinim programima, odbacio je mogućnost raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora i potvrdio kako ima još dvije od pet godina mandata dobivenih na prijašnjim izborima.

Nacionalni savez potpredsjednika vlade Gianfranca Finija traži promjenu dosadašnje ekonomske politike ministra gospodarstva Giulia Tremonttija, člana pokreta Naprijed Italijo, a demokršćani stranke UDC čelnika Marca Follinija veću prisutnost u vladi s obzirom na dobre izborne rezultate ostvarene na europskim izborima 13. lipnja. Sjeverna liga, pak, traži reforme u federalističkom pravcu i prijeti izlaskom iz vlade.

"Od Berlusconija želimo čuti da će kao jaki čelnik u kratko vrijeme načiniti projekt koji bi osigurao pobjedu na parlamentarnim izborima 2006., a na prvom mjestu vladine agende treba biti provedba federalizma", rekao je nacionalni koordinator Sjeverne lige Roberto Calderoli, te je dodao kako tu stranku "ne zanima još dvije godine životariti na vlasti. Ili će se provesti reforme ili ćemo imati prijevremene izbore 2005. godine", zaključio je Calderoli.

"Prijevremeni izbori? Nisam uopće zabrinut za prijevremene izbore. Osim toga ja sam jedini koji može držati zajedno tu koaliciju", kazao je Berlusconi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙