FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI U SRBIJI: RADIKAL NIKOLIĆ I DEMOKRAT TADIĆ IDU U DRUGI KRUG

BEOGRAD, 13. lipnja 2004. (Hina) - Prema prvim, neslužbenim iprivremenim rezultatima koje je oko 21 sat objavio Centar za slobodneizbore i demokraciju (CeSID), na nedjeljnim predsjedničkim izborima uSrbiji, u prvom krugu, kandidat Srpske radikalne stranke TomislavNikolić dobio je 30,7 posto glasova, a Boris Tadić, predsjednikDemokratske stranke 27,4 posto, te će se njih dvojica naći u drugomizbornom krugu, koji će se održati za dva tjedna, 27. lipnja.
BEOGRAD, 13. lipnja 2004. (Hina) - Prema prvim, neslužbenim i privremenim rezultatima koje je oko 21 sat objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Srbiji, u prvom krugu, kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić dobio je 30,7 posto glasova, a Boris Tadić, predsjednik Demokratske stranke 27,4 posto, te će se njih dvojica naći u drugom izbornom krugu, koji će se održati za dva tjedna, 27. lipnja.

Prema 50 posto obrađenih izbornih mjesta, treći po broju dobijenih glasova - od ukupno 15 kandidata za predsjednika Srbije - jest biznismen Bogoljub Karić sa 18,7 posto glasova, a slijede kandidat vladajuće koalicije (Demokratska stranka Srbije - G17 Plus - koalicija Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije) i potpredsjednik Demokratske stranke Srbije (Vojislava Koštunice) Dragan Maršićanin sa 13, 2 posto. Ivica Dačić, predsjednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (Slobodana Miloševića) dobio je 3,7 posto glasova izašlih birača, a princeza Jelisaveta Karađorđević dobila je dva posto glasova, dok su svi ostali kandidati, od ukupno 15 kandidata, dobili manje od jednog postotka izašlih glasača.

Prema podacima CeSID-a i i stranačkih izbornih stožera, ukupan odziv u prvom izbornom krugu je oko 47,4 posto od ukupno oko 6,5 milijuna birača.

Prema riječima direktora "Strateškog marketinga" Srđana Bogosavljevića, odstupanja od privremenih rezultata objavljenih u 21 sat moguća su, ali ne više od jedan posto.

CeSID će svoje konačne rezultate objaviti oko 23 sata, a Republička izborna komisija ima rok od 96 sati da službene rezultate objavi u "Službenom glasniku" Republike Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙