FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKE TVRTKE ZAINTERESIRANE ZA ULAGANJA U HRVATSKU

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Francuske tvrtke zainteresirane su zatvrtke iz hrvatskog privatizacijskog portfelja, a hrvatskoj Vladipreporučili su da se okrene rješavanju proračunskog deficita, kazanoje danas na završnoj tiskovnoj konferenciji predstavnika dvadesetakfrancuskih tvrtki i francuske udruge poslodavaca Medef Internationalkoji su boravili u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Francuske tvrtke zainteresirane su za tvrtke iz hrvatskog privatizacijskog portfelja, a hrvatskoj Vladi preporučili su da se okrene rješavanju proračunskog deficita, kazano je danas na završnoj tiskovnoj konferenciji predstavnika dvadesetak francuskih tvrtki i francuske udruge poslodavaca Medef International koji su boravili u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Prošla Vlada napravila je dosta toga u cestogradnji, sadašnja Vlada ima također ambiciozan plan na tom polju, ali mislimo da bi se sada trebala okrenuti rješavanju proračunskog deficita, izjavio je predstavnik banke BNP Paribas Pierre Ligneul na konferenciji za novinare održanoj u francuskom veleposlanstvu. Ustvrdio je da bi koncesije u cestogradnji bile dobro rješenje za povećanje proračunskih sredstava, pa bi po tom modelu, smatra, trebale biti izgrađene autoceste Split-Dubrovnik, Rijeka-Žuta Lokva i Zagreb-Sisak.

Predsjednik Medefa Francois Perigot rekao je da je Medefova osnovna misija pomoći razvoj međunarodnih operacija francuskih tvrtki i prikupiti informacije sa terena. Tijekom takvih susreta pripremaju se ugovori budućih poslova, koji se potpisuju obično prilikom predsjedničkih posjeta, kazao je, dodajući da je ovaj posjet bio u tom smislu.

Glavni ravnatelj Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić izrazio je nadu da će francuski kapital ući u većem opsegu u Hrvatsku, bilo putem izravnih ulaganja, bilo putem privatizacije ili zajedničkih ulaganja.

Francuske tvrtke zainteresirane za sve tvrtke iz hrvatskog privatizacijskog portfelja, jer se privatizacija u Hrvatskoj provodi još uvijek u mnogim područjima, kazao je Perigot.

Tako su primjerice predstavnici dviju francuskih tvrtki za zbrinjavanje otpada izrazili interes za projekt zagrebačke spalionice otpada, dok je predstavnik tvrtke Bricostore najavio da bi u Hrvatskoj otvorili pet ili šest trgovina veličine 10 tisuća metara četvornih u što bi uložili 10 milijuna eura, od kojih bi jedna bio u Kaštelima kod Splita. Telekomunikacijska tvrtka Eutelsat već radi na jednom dijelu digitalnog sustava Hrvatske televizije, a zainteresirani su za uspostavljanje satelitske televizije u Hrvatskoj.

Predstavnici tvrtki izrazili su mišljenje da će se u Hrvatskoj teško riješiti pitanje privatizacije hotela, jer je riječ o lošoj infrastrukturi koja je građena šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća u kojoj većina soba ne odgovara današnjim standardima i propisima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙