FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: ZBOG STRANAČKOG ANGAŽMANA, MIMICA NE MOŽE BITI GLAVNI DIREKTOR

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Stav Hrvatske udruge poslodavaca(HUP) je da Neven Mimica ne može obnašati dužnost glavnog direktoraHUP-a, jer u HUP-u smatraju da je profesionalni stranački angažmannespojiv sa strukovnim i nepolitičnim karakterom HUP-a, navodi se udanašnjem priopćenju predsjednika Vijeća članica HUP-a EmilaTedeschija.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Stav Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) je da Neven Mimica ne može obnašati dužnost glavnog direktora HUP-a, jer u HUP-u smatraju da je profesionalni stranački angažman nespojiv sa strukovnim i nepolitičnim karakterom HUP-a, navodi se u današnjem priopćenju predsjednika Vijeća članica HUP-a Emila Tedeschija.

Taj je stav, kako se ističe, prihvatio Izvršni odbor HUP-a na svojoj jučerašnjoj sjednici, a na njoj je bio i Neven Mimica.

"Stav je HUP-a kako Mimica nije u mogućnosti obnašati dužnost glavnog direktora HUP-a, s obzirom na njegovu osobnu odluku da status nezavisnog saborskog zastupnika zamijeni profesionalnim stranačkim angažmanom", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da HUP izražava zadovoljstvo činjenicom da Mimica dijeli stav HUP-a o nespojivosti tih dviju funkcija.

Naime, i sam je Mimica, saborski zastupnik s liste SDP-a koji je nedavno postao i član te stranke, na konferenciji za novinare u Saboru objasnio da odustaje od dužnosti glavnog direktora HUP-a jer vjeruje da će tako izbjeći neutemeljeno, ali ipak moguće nepovjerenje poslodavaca u njegovu profesionalnost, te tako zaštititi vlastiti integritet i pravo na politički stav, uz istovremenu zaštitu integriteta i interesa HUP-a.

Mimica je također kazao da je odustao sagledavši i reakcije medija te dijela poslodavaca na njegovo nedavno pristupanje SDP-u, kao i njihovu zabrinutost da bi to, u kombinaciji s njegovim statusom oporbenog zastupnika, moglo negativno utjecati na djelovanje u HUP-u.

Neven Mimica trebao je sutra, 1. srpnja preuzeti dužnost glavnog direktora HUP-a. Na tom mjestu trebao je zamijeniti vršitelja dužnosti glavnog direktora Bernarda Jakelića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙