FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER S IZASLANSTVOM FRANCUSKE UDRUGE POSLODAVACA

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderrazgovarao je danas s predstavnicima francuske udruge poslodavacaMEDEF International, te s predstavnicima 20-ak francuskih tvrtki kojisu izrazili interes za ulaganje u Hrvatsku, posebice u cestogradnju,turizam, informatiku.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader razgovarao je danas s predstavnicima francuske udruge poslodavaca MEDEF International, te s predstavnicima 20-ak francuskih tvrtki koji su izrazili interes za ulaganje u Hrvatsku, posebice u cestogradnju, turizam, informatiku.

Francuske tvrtke iskazale su veliki interes za ulaganje u Hrvatsku, žele bolju i jaču suradnju, te više ulagati u Hrvatsku, izjavio je nakon sastanka u Banskim dvorima ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Hrvatska Vlada i MEDEF izrazili su za to obostrani interes, kazao je Vukelić, dodajući da Hrvatska s Francuskom ima dobre odnose, ali da je ostao neiskorišten veliki prostor na gospodarskom polju.

Francuski su gospodarstvenici posebno zainteresirani za ulaganje u cestogradnju, zanima ih ulaganje u odlagališta otpada, posebice zagrebačku spalionicu otpada o čemu će razgovarati sa ministricom zaštita okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja Marinom Matulović-Dropulić.

Vukelić je najavio da će predstavnici francuskih tvrtki razgovarati i s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom oko javnih radova i državnih investicija, te sa predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Damirom Ostojićem koji će im predstaviti planove za privatizaciju hotelskih tvrtki.

Ministar gospodarstva je kazao i da su se premijer Sanader i predsjednik MEDAF-a Francois Perigot složili da bi državna administracija trebala biti brža, posebice u izdavanju dozvola, koje bi trebalo smanjiti i pojednostaviti proceduru njihova dobivanja. Napomenuo je da ih je zanimala i porezna politika, te poticaji po Zakonu o poticanju ulaganja.

Vukelić je također ustvrdio da je interes za ulaganja u Hrvatsku postao još i veći od kada je Hrvatska dobila status kandidata za EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙