FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP I BIA POTPISALE SPORAZUM O ZAJEDNIČKIM AKTIVNOSTIMA

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) iBugarska udruga industrijalaca (Bulgarian Industrial Association -BIA) potpisale su danas Sporazum o zajedničkim aktivnostima, kojiuređuje suradnju tih dviju institucija, posebice međusobne pomoći uprocesu prilagodbe hrvatskog i bugarskog gospodarstva pravilima kojavrijede u EU.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Bugarska udruga industrijalaca (Bulgarian Industrial Association - BIA) potpisale su danas Sporazum o zajedničkim aktivnostima, koji uređuje suradnju tih dviju institucija, posebice međusobne pomoći u procesu prilagodbe hrvatskog i bugarskog gospodarstva pravilima koja vrijede u EU.

Najvažnije točke sporazuma su suradnja vezano za aplikacije za europske novčane fondove te razmjena tržišnih informacija između hrvatskih i bugarskih poduzetnika.

Pri tome će, kako je rekao dopredsjednik HUP-a Alan Žepec, HUP svojim članicama omogućiti upoznavanje s bugarskim iskustvima u "povlačenju" sredstava iz razvojnih fondova EU. Isto tako HUP i BIA će svojim članicama pomoći prilikom njihova nastupa na hrvatskom i bugarskom tržištu, istaknuo je Žapec.

Predsjednik BIA-e Bojidar Najev smatra dragocjenom razmjenu iskustava, posebice informacija o načinu korištenja sredstava iz europskih fondova. U Bugarskoj je od mogućnosti dobivanja poticajnih sredstava EU-a veći problem njihov kvalitetan prihvat i trošenje, u čemu je Bugarska imala dosta poteškoća, kazao je Najev.

Sporazum predviđa i suradnju na razini granskih udruga HUP-a i BIA-e, te uspostavu zajedničkog konzultativnog vijeća koje će nadgledati njegovu primjenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙