FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: Odmah nastaviti izgradnju punog profila autoceste Rijeka-Zagreb

RIJEKA,6. srpnja 2004.(Hina) - Primorsko goranski savez (PGS) ćeustrajati u zahtjevu da se radovi na izgradnji punog profila cijeleautoceste Rijeka - Zagreb odmah nastave te da se u tu svrhu utroši oko50 milijuna kuna osigurana, a neutrošena novca", kazao je danas nakoferenciji za novinare predsjednik PGS-a i saborski zastupnik NikolaIvaniš.
RIJEKA,6. srpnja 2004.(Hina) - Primorsko goranski savez (PGS) će ustrajati u zahtjevu da se radovi na izgradnji punog profila cijele autoceste Rijeka - Zagreb odmah nastave te da se u tu svrhu utroši oko 50 milijuna kuna osigurana, a neutrošena novca", kazao je danas na koferenciji za novinare predsjednik PGS-a i saborski zastupnik Nikola Ivaniš.

Dodao je kako je prometnica od Rijeke do Zagreba ustvari brza poluautocesta jer nije u cijeloj dužini izgrađena u punom profilu te ocijenio da je s oko 50 milijuna kuna moguće izgraditi još oko 16 km autoceste u punom profilu, primjerice od Vrbovskog do Ravne Gore.

Naglasivši da je riječ o prometnici važnoj za turizam i riječku luku rekao je da bi mjerodavno ministarstvo trebalo odmah omogućiti nastavak radova i na gradilištima zadržati izvođače.

K tomu, Ivaniš drži da su neki djelovi te ceste opasni za prometovanje jer na nekim dionicama ima naglih suženja kolnika.

Ivaniš je podsjetio je da je Vlada još 1998. najavila da će istočni dio riječke obilaznice od Rijeke do Drage biti završen do 2001., a da su radovi započeli tek ove godine.

Županijska vijećnica PGS-a Antonija Pintar ocjenjuje da je riječko bolničko zdravstvo zakinuto već više godina te da razine zdravstvenih usluga u zemlji nisu ujednačene. Neki su bolnički odjeli na europskoj razini, a u drugi na nedopustivo niskoj razini, kazala je.

Pintar smatra da je važno utvrditi koliko novca s područja Primorsko-goranske županije odlazi u državni zdravstveni fond i koliko se od tog novca vraća u zdravstvene ustanove u županiji.

Komentirajući nedavni slučaj kada hitni operativni zahvat na jednoj bolesnici nije mogao biti obavljen u Rijeci, pa je nakon višesatnog čekanja ona prevezena u Zagreb, gdje je preminula, Pintar je ocijenila da se "limiti u zdravstu postavljaju iznad ljudskih života."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙