FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek -Kapraljević o pravednijoj raspodjeli poreza na dobit

OSIJEK,5. srpnja(Hina) - Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapravljevićizjavio je danas u Osijeku kako klub HNS-PGS Hrvatskom saboru predlaže promjenu zakonskih propisa koji reguliraju raspodjelu poreza nadobit, tako da se porez na dobit obračunava po zaposleniku i takodobiveni iznos uplaćuje u proračun gradova, općina i županija premamjestu rada zaposlenika.
OSIJEK,5. srpnja(Hina) - Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapravljević izjavio je danas u Osijeku kako klub HNS-PGS Hrvatskom saboru predlaže promjenu zakonskih propisa koji reguliraju raspodjelu poreza na dobit, tako da se porez na dobit obračunava po zaposleniku i tako dobiveni iznos uplaćuje u proračun gradova, općina i županija prema mjestu rada zaposlenika.

Na konfernciji za novinare u sjedištu osječkog HNS-a Kapraljević je kazao kako se prema sadašnjim odredbama 70 posto sredstava prikupljenih porezom na dobit uplaćuje državi, 20 posto općinama i gradovima te 10 posto županijama, s time da se sredstva uplaćuju jedinicama lokalne i regionalne samouprave u kojima tvrtka ima sjedište.

S obzirom da su većina tvrtki koje ostvaruju najveću dobit, uključujući i velika državna poduzeća, sjedišta u Zagrebu, svih 30 posto sredstava iz plaćanja poreza na dobit, namijenjenih jedinicama lokalne samoprave, odlazi u proračun grada Zagreba. To je, svjesna ili nesvjesna, pljačka Slavonije i Baranje, svih regija i županija, ocijenio je Kapraljević.

Kazao je kako HNS stoga zauzima da se ta dobit pravednije raspodjeli i preusmjeri na područje regija te kako očekuje da će svih 28 slavonskih saborskih zasutpnika poduprijeti takvu inicijativu i donošenje zakona, kojim bi se reguliralo to pitanje.

Nudimo HDZ-u da napravi najkvalitetnije zakonsko rješenje i ako iziđu s takvim prijedlogom mi ćemo ga podržati, jer ćemo na taj način doći vrijednosti, koja prema našim procjenama iznosi 4,8 milijardi kuna, rekao je Kapraljević.

(Hina)xivuč yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙