FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) -

PLITVICE

Svečanost otvraranja 19. svjetskog seniorskog te 4. juniorskog prvenstva u field streličarstvu započelo je defileom sudionika iz 26 zemalja na nogometnom igralištvu u Mukinjama. Prvo je nazočne pozdravio Alojz Mauser, predsjednik Organizacijskog odbora te čelnik Hrvatskog streličarskog saveza. Istaknuo je kako je Hrvatska drugi puta domaćin field SP-u nakon 30 godina, ali i naglasio kako ovaj sport priprema proslavu još jednog velikog jubleja – 50 godina streličarstva u Hrvatskoj 2005. godine. Gostima sa svih kontinenata, njih rekordnih 280, mnogo sreće i vrhunskih rezultata poželjela je i Romana Caput-Jogunica, pomoćnica minstra znanosti, obrazovanja i sporta. Župan Milan Jurković se zahvalio Svjetskoj federaciji (FITA) u ime Ličko-senjske županije, što su upravo Hrvatsku i Plitvice izabrali za organizatora ovogodišnjeg SP-a.Prvenstvo je službeno otvorio Ugur Erdeneri, potpredsjednik Svjetske streličarske federacije. U ime FITA-e se zhavlio domaćinima na uloženom velikom trudu i sjajnoj organizaciji. Svečanosti otvaranja bili su prisutni izaslanik predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Nikola Švigir i glavni tajnik Ivica Stošić Miočić, te načelnik općine Plitvice, Milan Čančar i dožupan Ličko-senjske županije, Dražen Peranić. U ime nacionalnog parka Plitvice nazočan je bio i Anđelko Kružičević.

ATENA

Grčka i Atena su u ponedjeljak navečer dočekali heroje, grčke nogometaše koji su osvajanjem naslova europskih prvaka u Portugalu napravili jednu od najvećih senzacija u povijesti nogometa. Više od 100.000 Grka dočekalo je zrakoplov sa nogometašima u atenskoj zračnoj luci, odakle su se novi europski prvaci autobusom, praćeni sa više od 40 policajaca na motociklima, sporom vožnjom uputili na stari olimpijski stadion Panathinaikon. Oduševljeni Atenjani neprestano su zaustavljali autobus, koji je na stadion došao tek u 21.30 sati, a na i oko starog mramornog zdanja okupilo se čak 300.000 ljudi. Njemačkog izbornika Otta Rehhagela, u čiju je čast bilo i dosta njemačkih zastava, potom je gradonačelnica Atene Dora Bakogianni, zajedno sa svim igračima, proglasila počasnim građanima Atene. Najveći uspjeh grčkoga nogometa slavio se u beskonačnoj zabavi, ne samo u Ateni, već i u ostalim gradovima, te na otocima gdje su mnogi odmah nakon osvajanja naslova skakali u more. Sa atenskog brda Lykabettus odjekivale su topovske salve, što je dosad bio slučaj samo u najvećim praznicima.

ATLANTA

Mike Woodson, pomoćni trener Larry Brown u Detroit Pistonsima, od utorka je novi trener Atlanta Hawksa, objavila je TV-postaja ESPN.Woodson (47) će na klupi Hawksa zamijeniti Terrya Stottsa, a ovo će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri budući da je 11 godina bio pomoćni trener u Milwaukeeu, Clevelandu i Detroitu.

LOS ANGELES

Dugogodišnji trener košarkaške momčadi sveučilišta Duke Mike Krzyzewski (57) odbio je ponudu Los Angeles Lakersa, te odlučio ostati na klupi Dukea.Krzyzewski je trener Dukea već 24 godine, te je ostvario omjer pobjeda i poraza 621-179 i osvojio tri NCAA naslova. Prošloga tjedna glavni manager Lakersa Mitch Kupchak pokušao je nagovoriti Krzyzewskog da prijeđe iz NCAA u NBA, ali "Coach K", s obzirom na nesigurnu igračku situaciju u Lakersma, nije se želio kockati sa svojim ugledom, te je odbio unosnu ponudu Lakersa.

MADRID

Španjolski nogometni gigant Barcelona objavila je kako će u utorak predstaviti svoje novo pojačanje - portugalskog reprezentativca i dosadašnjeg igrača Porta Deca (26).

Deco bi trebao s Barcelonom potpisati četverogodišnji ugovor, a za svaku godinu provedenu u katalonskoj prijestolnici dobit će tri milijuna eura.Deco bi u utorak ujutro trebao obaviti liječnički pregled, te ukoliko sve prođe u redu, oko podneva će potpisati ugovor i biti predstavljen na konferenciji za novinare.Deco bi trebao biti treće zvučno pojačanje Barcelone za novu sezonu, nakon Francuza Giulyja i Šveđanina Larssona, a ambiciozni predsjednik Joan Laporta još uvijek se nada da bi mogao dovesti i Nijemca Michaela Ballacka ili Kamerunca Samuela Eto'oa.No, Bayern za Ballacka traži odštetu od 100 milijuna eura, dok je Eto'o, iako već godinama igra za Mallorcu još uvijek suvlasništvo Barcelonina ljutitog rivala, Reala iz Madrida koji pokušava odgovoriti Mallorcu od prodaje ovoga napadača.

FRANKFURT

Otto Rehhagel (65) produžio je ugovor s Grčkim nogometnim savezom za još dvije godine, te bi trebao ostati izbornikom novih prvaka Europe do 2008. godine, izjavio je predsjednik Grčkog nogometnog saveza Vasilios Gagatsis."Nema šanse da Rehhagel postane njemački izbornik. Produžio je ugovor s nama do 2008. godine, a nakon toga ide u mirovinu. Tako mi je on sam rekao", izjavio je Gagatsis za njemački Bild.

GSTAAD

Rezultati dvoboja 1. kola sa 544.750 eura vrijednog ATP turnira tenisača u Gstaadu:

Potito Starace (Ita) - David Sanchez (Špa/7) 6-2, 3-6, 6-3

Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) - Stanislas Wawrinka (Švi) 7-6 (5), 6-4

Igor Andrejev (Rus) - Andreas Seppi (Ita) 3-6, 6-4, 6-2

Radek Stepanek (Češ) - Ivo Heuberger (Švi) 6-4, 1-6, 6-3

Jiri Novak (Češ/4) - Jose Acasuso (Arg) 6-3, 6-3

Victor Hanescu (Rum) - Lars Burgsmuller (Njem) 7-6 (4), 6-2

Albert Montanes (Špa) - Marco Chiudinelli (Švi) 6-7 (5), 7-6 (2), 6-4

Albert Costa (Špa/8) - Bohdan Ulihrach (Češ) 6-4, 7-6 (5)

LISABON

Donedavni izbornik talijanske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni (65) novi je trener portugalskog velikana Benfice u kojemu igra i hrvatski reprezentativac Tomo Šokota.Veliki trener, koji je u dugoj i bogatoj karijeri vodio Juventus, Inter i Bayern, je po dolasku u Lisabon izjavio:"Pun sam entuzijazma kao što sam bio u svojim igračkim danima i prvim godinama trenerske karijere. Nisam niti slutio da ću jednoga dana trenirati klub protiv kojega sam prije 41 godinu nastupio u svom prvom finalu Kupa prvaka. Jako sam ponosam što se nalazim ovdje".

Trapattoni će na klupi Benfice zamijeniti Španjolca Josea Antonija Camacha koji je preuzeo vođenje madridskog Reala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙