FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj do svibnja ove godine 84 kružna putovanja stranih brodova, sva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - U hrvatskom Jadranu u prvih petmjeseci ove godine ostvarena su 84 kružna putovanja stranih brodova,što je 36 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a sva sukružna putovanja zabilježena na području Dubrovačko-neretvanskežupanije, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - U hrvatskom Jadranu u prvih pet mjeseci ove godine ostvarena su 84 kružna putovanja stranih brodova, što je 36 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a sva su kružna putovanja zabilježena na području Dubrovačko-neretvanske županije, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja kružnih putovanja stranih brodova 45 ih je došlo u razdoblju od siječnja do travnja, dok ih je u svibnju bilo 39.

Iako je brodova u prvih pet ovogodišnjih mjeseci bilo manje nego lani, broj putnika koji su na taj način ušli u Hrvatsku veći je 8,6 posto, odnosno bilo ih je 78.946.

Brodovi su se prosječno u Hrvatskoj, odnosno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zadržavali 1,3 dana, dok je prosječan broj putnika na brodovima bio 940.

Prema zemlji zastave plovila, najviše kružnih putovanja stranim brodovima u Hrvatskoj u prvih pet ovogodišnjih mjeseci, 24, ostvareno je pod zastavom Bahama, a na tim je brodovima bilo ukupno 18.457 putnika.

Najviše je pak putnika, 30.635, bilo na 16 brodova pod talijanskom zastavom.

Brodova pod zastavom Maršalovih Otoka bilo je 11, sa ukupno 7.267 putnika, a nešto više putnika, 7.349, došlo je sa pet brodova pod nizozemskom zastavom.

Pod zastavom Svetog Vincenta i Grenadina došlo je više brodova nego iz Nizozemske, ukupno 8, ali je na njima bilo manje putnika, 1.295.

Po četiri broda na kružnim putovanjima u Hrvatsku je došlo pod grčkom, panamskom i zastavom Velike Britanija, po dva broda stiglo je pod zastavom Portugala i Bermuda, dok je po jedan brod pristigao pod finskom, francuskom, norveškom i njemačkom zastavom.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙