FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 6. SRPNJA

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 6. srpnja.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. srpnja.

ZAGREB - U Ministarstvu financija bit će potpisan ugovor između vlada Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o financijskoj suradnji. Taj se ugovor odnosi na projekt Lokalna opskrba vodom i zbrinjavanje otpadnih voda na južnoj obali Jadrana koji će se financirati zajmom njemačke Kreditne banke za obnovu (KfW) u vrijednosti od 12 milijuna eura. Uz to za taj se projekt stavlja na raspolaganje i zajam od tri milijuna eura KfW-a te nepovratan doprinos financiranju u visini od milijun eura. Ugovor o financijskoj suradnji potpisat će ministar financija Ivan Šuker i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Gebhardt Weiss (9,30 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5)

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker i voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Indira Konjhodžić potpisat će Ugovor o darovnici od 2 milijuna eura iz sredstava EU CARDS programa za Projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra: Podrška pomorskoj domeni, odnosno za finaciranje projekta "Registracija pomorskog dobra". Taj projekt provode ministarstva pravosuđa i mora, turizma, prometa i razvitka te Državna geodetska uprava, a sredstva iz darovnice koristit će se, među ostalim, za definiranje postupaka registracije i harmonizacije svih koraka u registraciji pomorske domene i koncesija (11,00 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5)

ZAGREB - Delegacija francuske udruge poslodavaca (MEDEF), koja od 4. do 7. srpnja boravi u Hrvatskoj, održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti govora o susretima izaslanstva s predstavnicima hrvatskih tvrtki i državnih dužnosnika (11,00 sati, Veleposlanstvo Republike Francuske, Trg Nikole Šubića Zrinskog 12)

ZAGREB - Atlantic Grupa održat će konferenciju za novinare u povodu izdavanja vlastitih korporativnih obveznica. Izdanje je vrijedno 15 milijuna eura, a agenti i aranžeri izdanja su Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka. Obveznice Atlantic Grupe, koja će njihovim izdanjem postati prvo hrvatsko društvo s ograničenom odgovornošću koje izdaje obveznice, bit će 15. srpnja uvrštene na Zagrebačku burzu. (12,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom prošle godine broj ribara koji se bave gospodarskim ribolovom u morskom ribarstvu povećan za 25 posto u odnosu na 2002, povećan je i broj brodova i brodica, kao i broj mreža, ali je ulov i uzgoj morske ribe i drugih morskih organizama istodobno smanjen za 10 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Naime, prema podatcima Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva koje prenosi statistički zavod, krajem prošle godine u Hrvatskoj bilo registrirano 3.705 ribara koji obavljaju gospodarsku djelatnost, odnosno taj je broj porastao za 751, ili za 25 posto u odnosu na 2002. Povećan je i broj ribarskih brodova i brodica i to za 17 posto. No, nasuprot tim, statistički podatci o ulovu i uzgoju (proizvodnji) morske ribe i drugih morskih organizama pokazuju da je prošle godine proizvedeno ukupno 26.181 tona ribe, što je 10 posto manje nego u 2002. godini.

ZAGREB - Na hrvatskom su Jadranu u prvih pet mjeseci ove godine ostvarena 84 kružna putovanja stranih brodova, što je 36 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a sva su kružna putovanja zabilježena u moru Dubrovačko-neretvanske županije, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog broja kružnih putovanja stranih brodova 45 ih je došlo u razdoblju od siječnja do travnja, dok ih je u svibnju bilo 39. Iako je brodova u prvih pet ovogodišnjih mjeseci bilo manje nego lani, broj putnika koji su na taj način ušli u Hrvatsku veći je 8,6 posto, odnosno bilo ih je ukupno 78.946.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙