FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"GOSPODAR PRSTENOVA" PRIVLAČI TURISTE NA NOVI ZELAND

WELLINGTON, 5. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Popularna filmska trilogija"Gospodar prstenova" privukla je više od 76.300 turista na NoviZeland, rezultati su istraživanja objavljenog u nedjelju u novinamaDominion Post.
WELLINGTON, 5. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Popularna filmska trilogija "Gospodar prstenova" privukla je više od 76.300 turista na Novi Zeland, rezultati su istraživanja objavljenog u nedjelju u novinama Dominion Post.

Za 2.300 turista film je jedini razlog posjete Novom Zelandu, sljedećih 5.100 je reklo da je film glavni razlog putovanja, a njih 69 tisuća da je "Gospodar prstenova" jedan od razloga.

Novozelandski turistički dužnosnici rekli su da je taj film značajno popravio položaj Novog Zelanda na nekoliko ključnih turističkih tržišta.

Trilogija "Gospodar prstenova", novozelandskog redatelja Petera Jacksona, jedno je od najnagrađivanijih filmskih ostvarenja u povijesti. Ekranizaciju istoimenog djela britanskog pisca J.R.R. Tolkiena Jackson je u cijelosti snimao na Novom Zelandu, otočnoj zemlji koja bi prema nekim procjenama samo zbog trilogije od turizma trebala zaraditi najmanje 250 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙