FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROJS: SAM ĆU SRUŠITI SVOJU KUĆU AKO ĆE TO POMOĆI HRVATSKOJ DA UĐE U EU I NATO

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - "Sam ću srušiti svoju kuću, ako će topomoći Hrvatskoj da uđe u Europsku uniju i NATO", kazao je danas bivšisaborski zastupnik Ljubo Česić Rojs, koji je na najave iz Ministarstvaprostornog uređenja da će mu srušiti bespravno sagrađenu kuću upodsljemenskoj zoni na Markuševcu pred nju dovezao bager i najavio daće sutra sam otpočeti s rušenjem.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - "Sam ću srušiti svoju kuću, ako će to pomoći Hrvatskoj da uđe u Europsku uniju i NATO", kazao je danas bivši saborski zastupnik Ljubo Česić Rojs, koji je na najave iz Ministarstva prostornog uređenja da će mu srušiti bespravno sagrađenu kuću u podsljemenskoj zoni na Markuševcu pred nju dovezao bager i najavio da će sutra sam otpočeti s rušenjem.

Rojs tvrdi da kuću "nije bespravno sagradio", nego da je samo "dogradio staru" koja je, kaže, na tom mjestu izgrađena prije više od 30 godina.

Uz kuću površine od oko 240 četvornih metara Česić Rojs ima i oko 1000 četvornih metara voćnjaka i gospodarskog dijela s kokošima, patkam i purama.

"Nisu mi dali da radim u Ministarstvu obrane, iako na to imam zakonsko pravo, a sad mi ne daju ni uzgajati kokoši", ustvrdio je Rojs, koji je, uvjeren da se krše njegova temeljna ljudska prava, najavio da će zaštitu zatražiti od Međunarodnog suda u Strasbourgu.

Namjeru Ministarstva da mu sruši kuću Rojs povezuje s činjenicom da ga je, nakon SAD-a, i EU nedavno uvrstila na listu osoba nepoželjnih na svom teritoriju, zbog navodnog pomaganja haškom bjeguncu generalu Anti Gotovini.

"Srušit ću svoju kuću, ako je to cijena ulaska Hrvatske u EU, a ako će to pomoći Sanaderu - neka mu je oprošteno", kazao je Rojs, kojemu su podršku svojom nazočnošću na Markuševcu dali i bivši kolege iz saborskih klupa Ivo Lončar i Anto Kovačević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙