FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni zdravstveni prioriteti Brodsko-posavske županije

SLAVONSKI BROD, , 1. srpnja 2004. (Hina) - Članovi županijske ekipe zazdravlje Slavonsko-brodske županije danas su na konferenciji zanovinare u Slavonskom Brodu predstavili listu od pet zdravstvenihprioriteta te županije, a na prvom mjestu je gradnja sustavavodoopskrbe i odvodnje.
SLAVONSKI BROD, , 1. srpnja 2004. (Hina) - Članovi županijske ekipe za zdravlje Slavonsko-brodske županije danas su na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu predstavili listu od pet zdravstvenih prioriteta te županije, a na prvom mjestu je gradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Tijekom istraživanja koje je počelo u travnju ove godine došlo se do saznanja kako polovica žitelja Brodsko-posavske županije nema riješenu vodoopskrbu, a čak 17 od 26 općine uopće nema kanalizaciju. Stoga je na prvom mjestu kao preventivna mjera u rješavanju problema javnog zdravstva Županije uvrštena gradnja potrebnih sustava vodoopskrbe i odvodnje, a na drugo odlagališta komunalnog otpada.

Član ekipe, zamjenik župana, Ratimir Santić procijenio je kako bi, bude li novaca, glavnina problema mogla biti riješena u idućih pet godina.

U još kraćem roku edukativnim mjerama nastojat će se utjecati i na poboljšanje prehrane populacije školske dobi, te na smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i karcinoma dojke što su također zdravstveni prioriteti županije.

Stručnjaci će tijekom ljeta raditi na izradi mjera i programa, a njihova bi primjena trebala početi u rujnu.

Inače, određivanje zdravstvenih prioriteta po županijama radi poboljšanja zdravlja pučanstva projekt je koji su u jesen 2001. zajednički pokrenuli resorno ministarstvo, županije i Škola narodnog zdravlja. Dosad se u njega uključilo dvanaest županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙